Dík všem za infos, padlo tu pár zajímavých myšlenek.
Nedalo mi to a zkouknul jsem si zásoby, výsledek potěšil, i nejstarší nenačatá sklenice sušeného je zcela ok.
koniash: já jsem stará konzerva

na dlouhodobé uskladnění potravin používám jen sklenice s těsněním, buď s drátovým pákovým uzavřením, či v posledních letech hlavně rýhovky Weck s ponechanými sponkami (stohovatelnost, snazší mytí proti pákovým,...).
MartinS: podtlakovka vypadá celkem zajímavě, už leta používám ruční pumpu na mrazící sáčky (a taky občasné úsporné zabalení všeho možného), přidat k tomu nádobu by nebylo složité. A dík za zmínku těch pytlíků na udržování definované vlhkosti, neznal jsem, to se může někdy hodit. Btw, kdyby jsi měl náhodou tip kde se dají koupit kusově balené potravinářské desikační pytlíčky tak bych byl moc rád, koupit toho vakuovanou krabici xxxx kusů není problém, ale je to vždy baleno pro velkovýrobu, tj. po otevření celého balení obratem vše použijte. Pro to moje občasné domácí sušení jerky atp. bych potřeboval balení tak po 5-10 ks, nikoliv po 800-2000-10000.
A když už se tu bavíme o všemožném skladování: nemáte někdo tip na kvalitní popisky=polepky na sklenice? Tj. takové které:
- po nalepení a popsání spolehlivě drží na sklenici přilepené i třeba v prostředí vlhčího sklepa
- když je sklenice prázdná tak jdou spolehlivě sloupnout (nebo alespoň velmi snadno odmočit horkou vodou) bez toho aby zanechaly na sklenici neumytelný lepivý blivajz na který je potřeba vzít WD40.
Polepky od Wecku tohle splňují, ale jednak jsou k dostání jen občas a druhak bych čekal že přeci musí existovat levnější český výrobce...