Musím říct že na jednu stranu jsem v tomhle počasí hodně vděčnej za samozavlažováky, díky přetokům kudy odtéká přebytečná dešťová voda ze zcela plných rezervoárů se kytkám nemůžou tak úplně utopit kořeny jako v klasických nádobách.

Na druhou stranu v důsledku toho proplachu je nemalá část živin co jsem před pár týdny pracně vmíchával do substrátu už vyplavena a odtekla.
Dal bych preventivně výživu na list, letos poprvé, teď je na to u mne přesně optimální okamžik, kytky už mají nemálo "květů první várky" které se zrovna teď mění v zárodky plodů. Ale to by nesmělo už x dní každodenně zapršet co hodina, či maximálně každé dvě hodiny.

Aby aplikace na list dávala vůbec nějaký smysl, tak to chce nejméně 2 dny bez deště aby se stihly vstřebat alespoň ty rychlejší prvky.
Držím Wuxal a spol v pohotovosti, čekám že jen co deštivé období skončí a proběhnou 2 slunečné dny za sebou, tak že na kytkách hned vyskočí všemožné příznaky nevyrovnané/nedostatečné výživy. Už jsem tuhle situaci v minulých letech jednou zažil, tak to doufám letos podchytím včas = v méně rozvinutém stádiu.
Co musím zaklepat je, že letos zatím v důsledku počasí ještě žádní škůdci, nejdřív ta kosa a teď neustálý déšť... o to silnější čekám zanedlouho letošní první útok, zřejmě všeho možného naráz, jen co se oteplí a vypne se "automatické průběžné sprchování".
Fotit zatím není moc co, kytky celkem klasika, proti průměru předchozích let tak o 15-25 dní opožděné, ale to není nic divného vzhledem k datu letošního výsevu a finálního přesazení.
Snad jen poznámka: první baccatum ke dnešku už dorostla 1 m, měřeno od substrátu, Aji Golden. A dělá mi radost že to přitom není žádná vytáhlá špageta, rozvětvila se už několik týdnů zpět, ještě v bytě. A další dvě jsou v těsném závěsu, El Oro i Mango už obě mají 90+ cm, taktéž pěkně rozvětvené. Takže pokud by se povedl podzim, bylo dlouhé babí léto...v létě nepřišly kroupy...