Počasí, kuriozity klimatických změnách atd.. 2020
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Počasí, kuriozity klimatických změnách atd.. 2020
Dneska 6°C, kytky docela ok, pokroucené listy. Všechny rostliny mám malé, tak mesíc a více pozadu jsem.. :-( Na kopečkách tady mrzlo...
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Opět teploty k 6 °C, odpoledne 25 °C, kytky nedokáží reagovat na tyto skoky, pokroucené atd... pár kytek je u zdi, kde nejsou takové výkyvy a tam veliké, krásné a plodí. Rozdíl cca 1.5 m ale méně se prehrivaji, mene prochladnou a neuveritelné. Takové skoky jsem tu nemel ani nepamatuji. Dokonce mšice se prestaly množit.
))

-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
Jednou, až 2x do týdne najdu ve skleníku jednu mšici, tak ji rozmáčknu. Žádné nálety mšic se ale nekonají, takže to vůbec neřeším. Spíše je to tak, že si je tam zavlíknou mravenci, které pomocí logru z kávy neustále stěhuji z jednoho konce na druhý. I těch mravenců nejsou žádné velké armády. Nechce se mi na jednu mšici rozdělávat ani nimbový olej.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Kdy jindy než když je počasím nejzajímavější rok mi tu mohl blesk odprásknout lokální meteostančku...
Když to vezmu dle údajů z nebližších okolních stanic, tak tu dnes nad ránem bylo něco jako 7,5-8°.
Kytky se fakt nenudí, během nějakých cca 36 hodin potkaly jak cca 34° ve stínu, tak i méně než 8° nad ránem. A k tomu docela svěží větřík za úsvitu, který je ještě dále ochlazoval...
Letos to prostě není zrovna paprikový rok.
Ale na druhou stranu, letošní počasí neskutečně vyhovuje rajčatům. Sice se furt bojím že přijdou brzké plísně, ale prozatím se jim to počasí libí výrazně nejvíc za 4 roky co pěstuju. Dozrávat sice letos budou později, ale tak bujné-zdravé-s_mohutnou_násadou kytky jsem ještě neměl.
Když to vezmu dle údajů z nebližších okolních stanic, tak tu dnes nad ránem bylo něco jako 7,5-8°.
Kytky se fakt nenudí, během nějakých cca 36 hodin potkaly jak cca 34° ve stínu, tak i méně než 8° nad ránem. A k tomu docela svěží větřík za úsvitu, který je ještě dále ochlazoval...
Letos to prostě není zrovna paprikový rok.
Ale na druhou stranu, letošní počasí neskutečně vyhovuje rajčatům. Sice se furt bojím že přijdou brzké plísně, ale prozatím se jim to počasí libí výrazně nejvíc za 4 roky co pěstuju. Dozrávat sice letos budou později, ale tak bujné-zdravé-s_mohutnou_násadou kytky jsem ještě neměl.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Kontaktovat uživatele:
Mně, jak to tak pozoruju, se zase nejlépe daří těm ze samovýsevu /předpěstovaná pochopitelně rostou, nasazují plody/. Silné, zdravé a rostou fakt jako z vody. Jako vždy mi ve folijáku začala klíčit loňská semínka chilli.
- Praha
- Moderátor
- Reputace: 1033
No přátelé z jihu a Moravy, doufám, že jste to včera přežili bez úhony.Co jsem četl, tak ve Vlasaticích to bylo fakt hustý.Četl jsem i nějaký příspěvek od nějaké ženské z Hulína, že prej nic takového nepamatuje. No a u nás v Bolce ani kapka.
- diabolus
- Nový člen
- Reputace: 58
Zdravím z jihu Moravy...co bylo včera jsem ještě neviděl!!!!!

Chilli rookie i rockie,nehledám extrémy,spíš zajímavé chutě.19-20´ jsem zahájil svou první
sezónu.A jelikož máme galaktickou spotřebu všemožných past,chilli a jiných laskomin,pídím se po výnosných odrůdách středního spektra atomové stupnice,aby nezabraly stodolu neb domeček není nafukovací.