tuto sezónu jsem se rozhodl pro pár změn. První změnou, která by mi měla ulehčit život by měl být závlahový systém pro sazenice. Dřív než začnu, tak chci podotknout, že to co děláme je pro mnoho z nás koníček a jako ke koníčku by se k němu mělo přistupovat. Tzn. žere to čas, peníze, ale i tak nás to baví a máme z toho radost.
Věc se má takto. Mám kamaráda, který je schopen mi dodat pár trubek, trubiček, kolínek, hadiček atd... Vše co by mělo být k závlaze potřeba. Sazenice mám v regálu, který tu používá mnoho z Vás.
ad.1. Důvodem číslo jedna je čas. Obecně ruční zálivka všeho zabere nějaký ten čas a v konečném výsledku je hodnota kolikrát i poměrně vysoká. Nevadí mi u toho trávit čas, ale chtělo by to prostě pomocníka v rámci techniky... Takže úspora času.
ad.2. Důvodem číslo dve je nepřítomnost. Aneb občas můsí člověk od rodiny, aby se ní zase mohl vrátit. Bohužel v této době není nikdo kdo by kytky hlídal (alespoň tak jak to dělám já

... Má otázka, která nebude asi jednoduchá zní. Kolik vody je potřeba dodat rostlině, aby to bylo ok. Vím, že je to otázka stáří rostliny, teploty, vlhkosti, substrátu, odrůdy, velikosti nádoby a já nevím co ještě. Ale i tak. Potřeboval bych zkrátka systém nějak sestavit a hlavně nastavit, aby zalil dejme tomu jako člověk. Tzn. první část vody a pak zachvilku druhou část vody, rovnoměrně po povrchu (skrze trubičku 3,3 mm případně koncovou jehlu). Jde mi tedy o nějaké přibližné pravidlo. Něco ve smyslu jednou za 3 dny postačí 100ml vody na povrch při pokojové teplotě 21°C. (čísla krom teploty plácám)
Možná je to celé hloupost, ale pomohlo by mi to