Tak so zháňaním mochyne peruánskej nebudeš mať určite žiadny problém. Jej plody dostať kúpiť v každom hypermarkete. Dovoz z Kolumbie. Napríklad v Kauflande, alebo v Lidli ich majú úplne vždy, keď tam idem na nákup. Vybrať si semená z plodu má výhodu aj v tom, že vieš do čoho ideš. Ak ti budú chutiť plody, tak môžeš očakávať, že dopestuješ hruba rovnako chutné plody aj doma. Pri siatí z kúpených semien v sáčku je to tak trochu lotéria. Nikdy nevieš čo tam namiešali a čo ti vyrastie.
No právě, to se stalo i mě. Koupil jsem loni pytlík semínek od SEMO jako mochyni peruánskou a na porovnani jednu sazenici v Brně na trzích. Zcela něco jiného...
No právě, to se stalo i mě. Koupil jsem loni pytlík semínek od SEMO jako mochyni peruánskou a na porovnani jednu sazenici v Brně na trzích. Zcela něco jiného...
U mě letos největší rychlíci ze všech rostlinek ... mochině peruánská jede bomby
Metrové sazenice sem dával do země a první plody a květy se začínají ukazovat
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
Před chvilkou jsem zaléval a tím pádem zjistil že můžu posbírat z povrchu substrátu dalších 5 (po těch prvních 2 před pár dny) už samovolně odpadlých plodů. Z květů které kytka nahodila ještě před tím studeným květnem. A musím říct že byť cca poloviční velikosti proti těm současným lampionkům, ale Tomatillo pineapple mi opravdu chutná, mít zahradu tak dávám určitě víc než jednu kytku.
Mě se nejvíc osvědčilo že to tomatillo je výborný když si dáš cherry rajčatko a na to kousneš to tomatillo...jako pověstná třešinka na dortu úplně to jakoby umocní tu chuť rajčátka..
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman