celkové rozměry jsou 63x15x47cm.
trubky průměr 5cm, délka 60cm, průměr děr je 2.8 cm, rozteč trubek je 9,5cm a uhel sklonu 2,5.
Celý systém je napájen ze sítě 230V zdrojem je poté napětí převedeno na 5VDC a pak kvůli čerpadlu převedeno na 12V je jasné že je to zbytečné ale zprvu bylo myšleno se řízením zavlažování pomocí arduina, ovšem tento návrh jsem zavrhl.
Cikrulace vody je zařízena pomocí malého vodního čerpadla na 12V [DC12V 3m 240L/H] voda protíká docela proudem řekl bych že až moc.
Voda stéká volným pádem do dřevěné krabičky kde se nachází skleněná vana, taktéž domácí výroby, uvnitř vany je umístěno čerpadlo, snad pro lepší chlazení ve vodě. V dřevěné krabičce je také schovaná elektronika(obr.2), do budoucna počítám s vytištění ochranného krytu na 3D tiskárně jen pro elektroniku.
Rostlinky jsem se zatím pokoušel pěstovat jen jednou kdy jsem do otvorů ohnul napůl molynat a rostlinku vsadil dovnitř, jednalo se o salát
Pokus se ovšem nezdařil a to z několika důvodu.
Rostlinky byli příliš malé a měli jenom jeden tenký kořínek.
Živný roztok byl namíchán ze začátku z výluhu kopřiv kdy rostlinky nějak přežívali ovšem přehnaně to pěnilo ve vaně.
Poté bylo použito jen hnojivo Jihočeské 5v1, u ktérého se vytvořila na kořínkách povlak a záhy chcíply.
Pro další pokus jsem si sehnal kamennou vatu a rostlinky vypěstuji přímo v nich a vsadím do systému až budou dostatečně zakořeněné.
Ovšem nevím si rady s hnojením, jaké máte zkušenosti VY ??
zkoušeli jste také něco podobného ??
obr.1 schéma v programu sketch up
obr.2 elektro