TerasovaSahara - 2018
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
Re: TerasovaSahara - 2018
Není, tohle konkrétně je Steno.
Já mám hlavně velkou kliku že tu zůstalo zachováno malé lokální soukromé železářství/instalaterství, že přežilo nástup hypermarketů a plastoblivajzu. Takže postupně, když něco odejde, tak dám na jeho doporučení a měním původní plastosračky za věci které má vyzkoušené. On si totiž nemůže dovolit nabízet nespolehlivé "krátkodobky", to by ho nedaleké hypermarkety převálcovali cenou. Kdysi jsem ho objevil, když jsem scháněl nerez dřez z poctivého festového nerezu a od tý doby na něj nedám dopustit, vážím si toho že mám tenhle obchod prakticky v docházkové vzdálenosti. Jen tak namátkou, je to směs různých výrobců:
sprchová hadice: už 5 let (fakt mne sralo měnit ty plastoshity prakticky co rok)
sprchová hlavice pro nižší tlak vody: už 5 let (předtím cca co dva roky)
koupelnová baterie umyvadla: už 9 let a pohoda
a zlatý hřeb: termostatická vanová baterie: slouží už 15 let bez jakékoliv potřeby údržby a nejeví známky toho že by se chtěla loučit. Aby taky né, ona je z výrobního programu pro zátěžový hotelový provoz. Dnes už se sice tento model dávno nevyrábí, ale výrobce furt ještě umí dodat náhradní díly
Já mám hlavně velkou kliku že tu zůstalo zachováno malé lokální soukromé železářství/instalaterství, že přežilo nástup hypermarketů a plastoblivajzu. Takže postupně, když něco odejde, tak dám na jeho doporučení a měním původní plastosračky za věci které má vyzkoušené. On si totiž nemůže dovolit nabízet nespolehlivé "krátkodobky", to by ho nedaleké hypermarkety převálcovali cenou. Kdysi jsem ho objevil, když jsem scháněl nerez dřez z poctivého festového nerezu a od tý doby na něj nedám dopustit, vážím si toho že mám tenhle obchod prakticky v docházkové vzdálenosti. Jen tak namátkou, je to směs různých výrobců:
sprchová hadice: už 5 let (fakt mne sralo měnit ty plastoshity prakticky co rok)
sprchová hlavice pro nižší tlak vody: už 5 let (předtím cca co dva roky)
koupelnová baterie umyvadla: už 9 let a pohoda
a zlatý hřeb: termostatická vanová baterie: slouží už 15 let bez jakékoliv potřeby údržby a nejeví známky toho že by se chtěla loučit. Aby taky né, ona je z výrobního programu pro zátěžový hotelový provoz. Dnes už se sice tento model dávno nevyrábí, ale výrobce furt ještě umí dodat náhradní díly

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Tak to jo
my když jsme loni dělali bydlení jsme zvolili Novaservis a zatík OK klep klep

-
- Stálý člen
- Aji Habanero je venku, 6 dní.
- Malawi Piquante alias Papadew už vykukuje, nechám ji do zítřka.
Prckové co jsou venku mají pod oknem cca 20° C, světla snad taky jakžtakž dost, tak doufejme že nebudou špagetovat.
- Malawi Piquante alias Papadew už vykukuje, nechám ji do zítřka.
Prckové co jsou venku mají pod oknem cca 20° C, světla snad taky jakžtakž dost, tak doufejme že nebudou špagetovat.
-
- Stálý člen
-
- Stálý člen
Poprosím někoho zkušeného o radu, mám letos jak baccatum tak chinense poprvé, jak douho čekáte než raději vysejete další semínko?
Z toho jak mi reagují baccatum bych to viděl tak na 10 dní?
U chinesek, těch mám jen pár, moc netuším, odhadem tak14 dní?
Nikam zatím nespěchám, kytky půjdou z bytu až někdy půlce května, jde mi čistě o typickou doby klíčení, než vylezou.
A nechci zatím vysévat na jistotu, více semínek naráz, nemám pak srdce to zabíjet, i bez toho to zatím vypadá, že nakonec bude více kytek než finálního místa.
Z toho jak mi reagují baccatum bych to viděl tak na 10 dní?
U chinesek, těch mám jen pár, moc netuším, odhadem tak14 dní?
Nikam zatím nespěchám, kytky půjdou z bytu až někdy půlce května, jde mi čistě o typickou doby klíčení, než vylezou.
A nechci zatím vysévat na jistotu, více semínek naráz, nemám pak srdce to zabíjet, i bez toho to zatím vypadá, že nakonec bude více kytek než finálního místa.
- mexi
- Stálý člen
- Reputace: 365
Já teda zkušený nejsem, ale druhý týden od výsevu začínám být nervozní a koncem začínám máčet nová semínka
. Takže to mám tak nějak 10 dní a pak zálohuji 

-
- Stálý člen
- Reputace: 91
Zkušenostmi taky moc neoplývam. Ale je to druh od druhu. Třeba takové JPGS, nebo TSM jsem měl venku i za pět dni. Jedno JPGS my vyklicilo i za dvacet dni. Jiné i za delší dobu. S Baccatum nemam zkušenosti.