dnes vyseto: 1x Chinese 5 Color - tentokrát už standardně do kokosáku (né jako ten loňský pokus "na hulváta" pohozením do hlíny k dojíždějícím salátům

který i přesto nakonec překvapivě vyklíčil).
Ani trochu se mi nelíbí moje letošní prozatímní skóre klíčení, tak jsem si prošel co by mohlo být špatně, a napadli mne dvě věci:
- proti loňsku jsem použil zbytek namáčecí vody s lignohumátem na namočení jifu(kokosáku). Divil bych se, že by to bylo tím, proti tomu v čem se semínka máčela to bylo ještě dále zředěno, tak 4x, barva jako velmi, velmi světlý čaj. Ale co kdyby.
- možná udržuju přiliš vysokou vlhkost kokosáků, ale opět, někteří tu klíčí semínka v pytlících s vodou a taky mi přijde, že to mám zhruba stejně jako loni, kdy se dařilo. Mají chinesky raději sušší prostřední pro klíčení než annumky?
Tudíž: dnešní ch5col šlo jen do odstátou vodou namočeného kokosáku, a několik dní budu pařníček častěji větrat a nebudu rosit. Uvidíme, anebo když né tak holt dojde na rozpitvání kokosáků a zjištění stavu semínek, zatím se mi do toho nechce, co kdyby tam schovány přecijen rašili droboulinké kořínky.