P.S.: K tomu spaní, naštěstí mám místa celkem dost, ségra když viděla, jak to všechno začínám tahat do garáže, jen povzdechla, že naštěstí tady nebydlí a ať si dělám co chci. Ještě aby ne. Víc info a foto dál.
tydzej - 2018, poprvé vážně!?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
to gyver: možné to je, přece jen semínka jsou z výměn tady na fóru, takže kukačky nejsou nikdy zcela vyloučeny. Ad bonchi, je to zatím takový hokus pokus. Buď se chytne nebo ne. Zatím se sluní v kuchyni na okně...

P.S.: K tomu spaní, naštěstí mám místa celkem dost, ségra když viděla, jak to všechno začínám tahat do garáže, jen povzdechla, že naštěstí tady nebydlí a ať si dělám co chci. Ještě aby ne. Víc info a foto dál.
-
- Stálý člen
Zdravím
, tak jsem tu s dalšíma fotkama. Počasí je takové jaké je, takže v neděli 23.9. jsem přenesl dovnitř všechny kytky, co chci zachovat přes zimu plus rostliny, které byly čerstvě vyndány ze záhonu a přesazeny. Obsadil jsem 3 okna v kuchyni, jedno okno v koupelne (2 rocota), balkonove dvere v loznici (Nagabrain Choco) a barový pult (Fatalii Red, Pimenta Diomar a plodící rocoto). Akorát jsem to nějak zapomněl všechno nafotit, tak třeba příště.
okno č.1

oknoč.2

oknoč.3, uprostřed je zasazený zázvor

A aby toho nebylo málo, tak dnes 25.9. jsem kompletně ukončil venkovní sezónu a zrušil fóliák. Všechny kytky jsem přenosil do garáže, zralé plody jsem očesal a vytvořil pár degustačních balíčků, které budu zítra posílat. Hlásili na noc 0-3°C, nechtěl jsem to už riskovat. Hezčí kytky a ty, kde je povícero nezralých plodů, skončily v obýváku pod televizí, aby se dalo na co koukat, když tam dávají takovy sra...
Ostatní jsem obral, holé větve vyhodil v kýblech zatím ven (dílo zkázy dokončím zítra) a dozrávající papričky uskladnil do krabice s jablkama, aby dojely.
Zatím to vypadá, že bych se mohl pokusit o bílou variantu Chu-nan pasty nebo srirachy, mimo jiné jsem obral dva keře Fatalii White.

okno č.1
oknoč.2
oknoč.3, uprostřed je zasazený zázvor
A aby toho nebylo málo, tak dnes 25.9. jsem kompletně ukončil venkovní sezónu a zrušil fóliák. Všechny kytky jsem přenosil do garáže, zralé plody jsem očesal a vytvořil pár degustačních balíčků, které budu zítra posílat. Hlásili na noc 0-3°C, nechtěl jsem to už riskovat. Hezčí kytky a ty, kde je povícero nezralých plodů, skončily v obýváku pod televizí, aby se dalo na co koukat, když tam dávají takovy sra...
Ostatní jsem obral, holé větve vyhodil v kýblech zatím ven (dílo zkázy dokončím zítra) a dozrávající papričky uskladnil do krabice s jablkama, aby dojely.
Zatím to vypadá, že bych se mohl pokusit o bílou variantu Chu-nan pasty nebo srirachy, mimo jiné jsem obral dva keře Fatalii White.
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Ja mel letos na 3 rostlinach po jedine papricce, s tim jsem spokojen rozhodne nebyl, takze mas vetsi stesti

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
Zdravím
všechny, po necelých 2 týdnech je tady další menší update. I když v posledních dnech je venku krásné babí léto, tak v noci teploty padají až cca. k 1°C, takže jsem rád, že je vše zpracováno nebo přestěhováno dovnitř. Venku jsem nechával jen poslední tři keříky rajčat, už jsou v kompostéru, nedaly to a namrzly. Obrané kytky skončily také v kompostéru, dřevnaté stonky a kořeny v popelnici, zkouším recyklovat část substrátu na další sezónu, je toho cca. 20 kýblů.
Takže toto je pro letošní rok konec.

Ale jen venku!!! Vevnitř jedeme dál...
Fatalii Red

Aji Charapita

Machu Picchu

Nagabrain Choco již opět chytá tu správnou barvu

Trinidad Peach

letos nakonec proběhne i ochutnávka rocot - Hyper Pube

Byly i vyzkoušeny další dvě varianty srirachy z dozrálých plodů. Vpravo čistě "bílá" z Fatalii Red, Habanero White Long a Habanero Ivory. Vlevo pokus o méně pálivou variantu, barva světle žlutá neurčitá, teď už jde do světle hněda - Aji White Fantasy, Habanero Neon, Aji Lemon Drop a jeden kousek 7Pot Jonah Yellow. Stále kvasí, stále kvasí...

Takže toto je pro letošní rok konec.
Ale jen venku!!! Vevnitř jedeme dál...
Fatalii Red
Aji Charapita
Machu Picchu
Nagabrain Choco již opět chytá tu správnou barvu
Trinidad Peach
letos nakonec proběhne i ochutnávka rocot - Hyper Pube
Byly i vyzkoušeny další dvě varianty srirachy z dozrálých plodů. Vpravo čistě "bílá" z Fatalii Red, Habanero White Long a Habanero Ivory. Vlevo pokus o méně pálivou variantu, barva světle žlutá neurčitá, teď už jde do světle hněda - Aji White Fantasy, Habanero Neon, Aji Lemon Drop a jeden kousek 7Pot Jonah Yellow. Stále kvasí, stále kvasí...
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Mno vídíš, uplně jsem ti zapoměl říct abys mi poslal do SZ tvoji adresu, tuhle neděli budu dělat pořádek v semínkách, tak ti to připravím a někdy začátkem týdne pošlu dopisem.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Zdar chlape, nebudu tu moc řečnit, jsi prostě náš, jsi chillenec každým coulem. Ať se ti daří a těším se na jaře v Dachovech na setkání.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´