Tak jsem si v rychlosti načetl co jsou zač a zkoukl pár ukázkových fotek na netu jak vypadá typické poškození....hm, je to podezřele podobné. Chvilku jsem teď okukoval listy, nic na nich nevidím, ale bylo to bez lupy, takže pokud by to byli ty bělavé poloprůhledné, tak bych je neviděl... pavučinky tam nikde nejsou, ale to taky nemusí nic znamenat, né všechny svilušky je dělají a navíc ty se objevují až v masivním stádiu napadení. Ostatní kytky jsou zcela bez známek, ale to taky nic neznamená, pokud umí jen lézt a nikoliv skákat či přeplachtit, tak kytka není v dotyku s jinými.
Holt budu ve střehu, pokud by se stejné poškození objevilo na horním patře, nebo pokud zahlédnu ty nesprávné pavučinky, tak je vymalováno, pokud se nic neobjeví, tak prima.
Chemii proti škůdcům nemám pro letošek v plánu, tak doufám že to svilušky nebudou, to by byla fakt "radost", koupit pouhý 2 sazenice a mít z jedný smutnice a z druhý mít svilušky.
Sice jsem je bral na to, abych se něco naučil, to ano, ale tak zase nemusím mít úplně všechno

Jdu preventivně prověřit jak jsem na tom s tymiánem a mátou na protisviluščí výluh.