Tak první Chunan Pasta z letošních papriček.
Použitý Cayene Red, Long Slim Cayene, plus pár Panambi, Chinesse multicolor a jedna Naga nebo Viper.
Ze dvou stromků Cayene bylo lehce pres 300 g zralých a jeste jich hodne bude....
Tady foto, recept zde. Loni jsme ho zde dával a ujiždí na tom dost lidí, vid Gandalfe

)) nechci jmenovat

Recept dávám znovu, at to zase neposílám zvlast.
300 g červených chilli papriček - nejčastěji se používají kayenské papričky, ale vyberte si dle možností a lásce k pálivému.
50 g čerstvého zázvoru
50 g česneku
50 ml rýžového vína případně nějakého čirého, chuťově nevýrazného destilátu.
50 - 100 g cukru
20 g soli
Základ je, zázvor a česnek do jemna a papricky i se seminky nahrubo... misto rýžového vína vodka... suroviny pridavat tak, že po papričkach na hrubo dát až cukr, sůl, vodku...
Nechat v teple a temnu cca 3-5 dní, pak šup do lednice nebo sklepa.
