Ahoj, dnešní report, zhruba po týdnu je o tom, že pomalu stěhuji kytky-sazenky z vrátnice, kde mám pěstební koutek a dvě velká okna domů do verandy. Má to dva nebo tři důvody. Přesadil jsem do větších kelímků, chybí místo, chci aby si sazenice zvykly na pravidelný režim- den a noc včetně poklesu teplot. Z toho jsem měl trochu strach, ale k dnešnímu ránu mám přesunuto zhruba 25 paprik a pokles nočních teplot snášejí v pohodě. Dnes ráno bylo ve verandě 12 stupňů, bál jsem se o ty co jsem přesunul včera ale jsou v klidu, Ono totiž ve vrátnici je pořád stejná teplota kolem 20 stupňů a kytky chytily strašnej růst do výšky, protože všem svítit nestačím. Jinak mám radost z chinesek, zvlášt habanera se mi pěkně rozběhly, měl jsem už obavy, protože jednu chvíli se zastavily a jejich růst se nedal s mými osvědčenými Jalapeni a annumkami nedal porovnat.A abych se vrátil tak za třetí chci dnes sestavit foliáček, police mám taky připravený, dokonce i stínící ,,rohož,, jsem sehnal a v nejbližších dnech, mám volno a má být hezky tak je chci pomaloučku přesouvat ven a učit je přijímat slunce ,aniž bych je spálil. Dnes přesunu zas pár kytek a zítra až se vyspím budu až do konce týdne holky vychovávat.

Věc má i nepříjemnou stránku, že se mi objevili mšice a to je nejspíš tou verandou, protože tam přezimuje hromada jiných rostlin možná ale i substrátem při posledním přesazení.

Nasadím tabákový výluh, jen nevím jak dlouho je třeba tabák louhovat, zalil jsem to teplou vodou tak snad to půjde rychle, abych mohl večer nasadit kůru. Slunéčka sedmitečná těžko ještě hledat, po tech třech dnech co bylo dost hnusně

Abych oživil své nudné teoretické úvahy, zařadil jsem do fotek malý rébus na pozornost. Najděte na fotkách jeden invazní druh.Výherce dostane na podzim tři papričky dle vlastního výběru, Tedy z potvor vlastních nebo z invazního jedince. Tak zdarec pánové a dámy ( ňák se nám tu taky invazně rozšiřují

).

Přeji pěkné nadcházející dny strávené s našimi oblíbenými krasavicemi.