Erben 61 - 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228
Obrázky: 0

Re: Erben 61 - 2016

Příspěvekod Erben61 » 11 dub 2016 20:15

RE: Bullets
Jo koupil jsem to pro prdel , píšu to i ve vláknu Postřehy o závislosti.Nekup to za ty prachy , kdyby jen pro porovnání jak porostou ty moje. A kdybys chtěl nějaký ty sazenky Habaner viz koment na FB, myslím že by se to dalo vymyslet, budu rád když někomu pomůžu, mě pár lidiček taky posílalo semínka.
Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 11x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 11 dub 2016 20:51

RE: Bullets
Jo koupil jsem to pro prdel , píšu to i ve vláknu Postřehy o závislosti.Nekup to za ty prachy , kdyby jen pro porovnání jak porostou ty moje. A kdybys chtěl nějaký ty sazenky Habaner viz koment na FB, myslím že by se to dalo vymyslet, budu rád když někomu pomůžu, mě pár lidiček taky posílalo semínka. :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno:
A ještě jedna věc v Hornbachu jež mám po cestě do práce jsem dnes poptával ten Mospilan- ten neměli tak jsem byl nucen koupit od Agro Bio Opava přípravek Plenum a je to mimo mšic i na molice. Paní mi řekla že se Hornbach začíná orientovat od tvrdý chemie na tyhle Bio přípravky ale když čteš takové to poučení tak to vyvolá dojem, že se s tím musí jako s jaderným odpadem. Jenže....přečti to v krámu když je to psáno minipísmem a nemám u sebe lupu. Mých 2,5 dioptrie na čtení se nechytám :dunno: :dunno:
:wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 11 dub 2016 21:19

Člověk pomoc neodmítá ale nepolámou se lístky při transportu? Já letos vše potřebné nakoupil v Baumaxu (Merkury Marketu) je levnější než byl a dokonce je i levnější jak Hornbach. Teda aspoň co se zahrady týče :)

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 12 dub 2016 00:05

Ještě jsem tam nebyl od té transformace nebo jak tomu nadává, nemám to daleko určitě tam kouknu. Nejdřív zjistím od dcery, jak pošta a tak a dám vědět. Ty kelímky by se oblepily tvrdým kartonem udělal by se jakoby límec, taky se přelepí aby nevypadávala zemina. a vytěsnit v krabici.Pokud tedy potřebuješ , ozvi se..... chtěl bych po tobě jen uhradit poštu,za sazenky nic nechci.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 12 dub 2016 14:45

Ahoj, tak jem ráno přitáhl z práce dalších pět sazenic a v poledne už jsem nemohl dospat, abych s příslibem slunečného dne provedl zásadní krok v mém pěstebním snažení a tím je první slunění. A teď babo raď , tedy kolegáčkové, bojím se abych to nepřehnal. A nejde ani tak o slunce , jsem doma a budu to hlídat ale trochu mě vyděsila i teplota v tom prcku-foliačku. Aby se neuvařily, je tam 40 stupňů a ač jsem nechal pootevřený závěs a venku pofukuje je to sakramentský teplotní výkyv.Co na to říkáte páni zkušenější kolegové. Tohle vlastně dělám poprvé dříve jsem vyndaval kytky po zmrzlých do polostínu a annumky to snášely v pohodě. Na druhou stranu jsem jim nikdy dříve nepřisvicoval, zkrátka tenhle pěstební postup nemám vyzkoušený.Mám někde zabordelenou takovou šikovnou starou záclonu, pamětníci pamatují doby našich maminek a babiček kdy bývaly ne ze silonu a byli řídší , připomínaly strukturou háčkované dečky. Přemýšlel jsem ji obarvit nazeleno. Až bude slunce přibývat a abych se od toho nemusel bát odejít na dvě hodky třeba nakoupit. Dnes je fajn sem tam slunce zakryje i mráček.
Ještě jedna věc jen několik kytek má na sobě mšice, jak jsem psal včera, že se objevily. Postříkal jsem je už včera a dnes znova tabákovým výluhem. Pro jistotu jsem včera koupil nějaký přípravek, Mospilan neměli, chci to zachytit v začátcích, mám raději ten insekcitid.....Plenum nasadit hned???
Ilustrační foto slunících se sazenic:
29668
29669
Zdravím a :thanx: :thanx: za rady a připomínky čus :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 12 dub 2016 18:16

Erben61 píše:Ještě jsem tam nebyl od té transformace nebo jak tomu nadává, nemám to daleko určitě tam kouknu. Nejdřív zjistím od dcery, jak pošta a tak a dám vědět. Ty kelímky by se oblepily tvrdým kartonem udělal by se jakoby límec, taky se přelepí aby nevypadávala zemina. a vytěsnit v krabici.Pokud tedy potřebuješ , ozvi se..... chtěl bych po tobě jen uhradit poštu,za sazenky nic nechci.
Jak se říká prdíme na to já jsem si dneska nějaké Haba za tu úžasnou cenu koupil :D každopádně díky

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 12 dub 2016 19:02

:firychil: Pozor revoluce v pěstování chilli kozí rohy porostou nahoru, chemky se pohrnou díky vodě a přitažlivosti přímo do škorpiků a ty budou mít tupl výnosy.Co ty lidi nevykoumají.....mě to teda spíš pobavilo :
http://www.tomatogarden.cz/

:thumbup: :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 12 dub 2016 19:16

Je to obyčajný, marketingový ťah ako vytiahnuť peniaze od ľudí. Príroda sa nedá oklamať a rastlina sa bude aj tak stále snažiť rásť dohora. Konáre sa budú ohýbať nahor za svetlom a následne pod váhou plodov lámať. To už ale vo videu taktne zamlčali, lebo by nepredali ani jeden kus. :shutup:

Inak 40°C vo foliáčku to už je poriadna morda. V lete budú pri tejto teplote zhadzovať kvety a z úrody nebude nič. Doporučujem vetrať, pricloňovať a udržovať teplotu na 25°C, maximálne 28°C.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“