Erben 61 - 2016
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
Re: Erben 61 - 2016
Naštěstí jsem to nemusel lámat přes koleno, po hodině se zatáhlo a bylo to víc pod mrakem než slunečno. Vlastně na první ,,venčení asi ideální stav. Uvidíme zítra ale má být spíš pod mrakem.....
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen

Včera jsem dělal rekapitulaci co už mám doma a kolik vlastně budu mít druhů a rostlin. Ve verandě mám předběžně 17 odrůd , dvě ještě přibydou. Rozdělení je 8x chinnenses , 1x baccatum a 8x annum. Celkem zatím cca 35 rostlin, což budu muset zredukovat, pár jich mám vícekrát ty vyřadím a několik rostlin přibyde.
Mám i sladké papriky ty bych chtěl zkusit tak ve třech exemplářích, počítám s tím že budou menší než původně koupené z nichž mám semínka, měly by pokrýt mou potřebu + vzorky přátelům.
Celkem bych to viděl na takových 30 rostlin, což je dvojnásobek proti minulým sezonám,nepočítám pár rostlin které zůstanou uvězněny ve vrátnici a budu je držet na vzrůstu okolo půl metru.
Zvláštní pozornost ještě zaslouží loňské rostliny, které jsem získal od kolegů z fóra. V Budějicích u bráchy mám Habačoko od Lucifera ta si vede úžesně celou zimu se držela a teď po nedávném přesazení atd pěkně obrůstá. S citlivou aklimatizací na venek snad nebude problém. Bohužel mi zaschnul Bonnet do února se zdál v poho pak shodil listy a už neobrostl ani při péči a přesazení atd.
Dál mám čerstvě asi měsíc dvě kytky od Gygabita a to Naga Jolokii a Carolinu Reaper jsou zatím ve vrátnici vedou si dobře ale mám trochu obavy jak a kdy je přemístit a aklimatizovat na cestě ven. Ty dvě kytky jsou vyloženě zvyklé za oknem trochu se obávám jak se budou chovat venku..

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 830
Já dal na slunění dneska jednu kytku Jalapeno Maylon, na zkoušku a Zimbabwe. Zimbabwe už mi pěkně svěsily listy, docela šok pro ně 

- Erben61
- Stálý člen
Musi se opatrne to je jasny a ne na primy slunce
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Tak jsem celý víkend včetně pátku trčel v práci. Počasí špatný , zas nic nenormálního, ale jako jedinec v zajetí chillimánie jsem se trápil čekáním na sluníčko. Nepřichází ani dnes. Minule jsem psal o dvou akvizicích od kolegy Gygabita, tak jsem jim aspoň svítil, jakožto jsem měl volný kapacity po odsunutí už cca poloviny sazenic domů do verandy, svítil jsem i zbývajícím pozdějším sazenicím. A taky jsem si hrál. Jelikož mám sazenic hafo, trochu jsem zaexperimentoval. Po jednom nechtěném odlomení vršku rostliny a následném rozvětvení jsem to jedné rostlince udělal záměrně s tím, že nerad ji ubližuji ,ale chci si ji nechat ve vrátnici a chci ji držet v,, truhlikovém módu´´Taky jsem dvě opozdilejší, leč slibné holky přesadil do misek, uvidíme.....budu jim kompenzovat málo zeminy kvalitnějším papáním.
Snad nám v nejbližších dnech vyleze sluníčko, sazenky co mám ve verandě už volají, že se chtějí trochu ohřát a opalovat.
Pár obrázků na dokreslení mých aktivit

Mějte pěkný den a trpělivost s aprílovým počasím

Snad nám v nejbližších dnech vyleze sluníčko, sazenky co mám ve verandě už volají, že se chtějí trochu ohřát a opalovat.
Pár obrázků na dokreslení mých aktivit
Mějte pěkný den a trpělivost s aprílovým počasím

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Dilema....... včera jsem po ránu, když probleskovalo sluníčko ,se rozhodl že přenesu sazenky do foliáčku ať si zvykají na sluníčko. Nakonec z toho bylo spíše otužování, protože se zatáhlo a vytrvale bylo pod mrakem. A co dneska???? Jenže mezi 10 a min.13 hodinou mám nějaké vyřizování ve městě a to si nerisknu nechat je bez dohledu.Prosluním je až po návratu, pokud předpověď vyjde, mělo by to dnes klapnout. Jinak jsem dnes narazil na zajímavé odrůdy....tedy až napřesrock od firmy Dobra semena.cz za dobrou cenu jsem si objednal :
Naga Black
Pieto de Mocca
Venezuelan Tiger
a Cheiro Roxa
Říkám si, že přinejhorším se může stát, že vyroste KRAPET něco jiného. Máte někdo z touto českou firmou zkušenost??? Myslím, že to s našima firmama není vůbec špatný....tihle se sice zabývají vším možným, ale měli v popisu k chilli docela zasvěcené povídání.
Tak zdarec

Naga Black
Pieto de Mocca
Venezuelan Tiger
a Cheiro Roxa

Říkám si, že přinejhorším se může stát, že vyroste KRAPET něco jiného. Máte někdo z touto českou firmou zkušenost??? Myslím, že to s našima firmama není vůbec špatný....tihle se sice zabývají vším možným, ale měli v popisu k chilli docela zasvěcené povídání.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Tak včera a dnes se pokouším o slunění sazenic. Po několika dnech pod mrakem, si říkám že musím velmi opatrně, tak jsem je po chvilce raději zakryl, nerad bych je připálil. Zajímavej poznatek je, že oproti mému předpokladu tohle ,,opalování ´´ snášejí lépe chinensky než annumky, tedy ty včera večer byly jakoby povadlé, rychle se srovnaly, po zalití a uklizení do chladu verandy. Vím že je to normální jev ale čekal jsem větší choulostivost na slunce od chinensek, které byly více pod lampami. Dříve jsem to tak neřešil, pravda je že tohle stanoviště je docela extrémní na jih. Dnes jdu do práce, takže za hodinku je přesunu, tak si myslím, že ty 3 a půl hodinky budou tak akorát. Ve vrátnici mě čeká ještě hafo sazenic, jsem zvědav jak za těch cca 80 hod poskočily, jenže tam nejsou vystaveny žádnému týrání , které provádím jejich rychlejším kamarádkám teď doma.
Nějakou asi ještě přesunu, v sobotu jedu do Budějic za rodinou tak jich pár povezu sebou, dcera už poptávala jaký překvapení má čekat. Vloni měla Jalapeňa a Bordery letos ji chystám Haba Red, Jala Maylon a Bishop. A aby měl její partner co žvýkat a do guláše přibalím Cayenne .
tak obrázek na závěr a ať Vám to taky šlape.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen