První papričkový pokus
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 599
- Registrován: 22 led 2013 15:05
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: První papričkový pokus
Konečně plodí a pěkně A mám radost, že nejsou nijak hybridizované, paráda !
Re: První papričkový pokus
Holkám už bude skoro půl roku (většině), takže nabízím rekapitulaci:
Costeňo Amarillo se vytasilo s množstvím plodů.
Druhá rostlina je taky obsypaná, zbylé dvě sežral v nevhodnou dobu slimák a jsou z nich zakrslíci s pěti osamělými papričkami.
První centimetrové habanero, zbytek květů stále vytrvale opadává.
Thanksgiving, nejvděčnější kytka.
Loco, čekám na změnu barvy.
Black Pearl konečně přestaly opadávat a tak mám naději, že mi do zimy něco dozraje.
Mulato Isleňo, po posledních teplých nocích přírůstky na plodech zhruba půl centimetru za den.
Jalapeňa od souseda se tváří spíš jako kozí rohy, ale zas tak moc mi to nevadí, když je jich tam tolik.
Costeňo Amarillo se vytasilo s množstvím plodů.
Druhá rostlina je taky obsypaná, zbylé dvě sežral v nevhodnou dobu slimák a jsou z nich zakrslíci s pěti osamělými papričkami.
První centimetrové habanero, zbytek květů stále vytrvale opadává.
Thanksgiving, nejvděčnější kytka.
Loco, čekám na změnu barvy.
Black Pearl konečně přestaly opadávat a tak mám naději, že mi do zimy něco dozraje.
Mulato Isleňo, po posledních teplých nocích přírůstky na plodech zhruba půl centimetru za den.
Jalapeňa od souseda se tváří spíš jako kozí rohy, ale zas tak moc mi to nevadí, když je jich tam tolik.
Re: První papričkový pokus
Kolem dovolených jsem nestíhala updatovat, takže jen dvě fotky z prvního sklízení- zatím všehovšudy něco přes půl kila, ale jsem se svým prvním pokusem spokojená.
Co není na semena, suším v troubě horkým vzduchem. Costeňo amarillo má tenké stěny, je to hned, ostatním to trochu trvá.
Co není na semena, suším v troubě horkým vzduchem. Costeňo amarillo má tenké stěny, je to hned, ostatním to trochu trvá.
Re: První papričkový pokus
krásná práce vypadají moc dobře hned bych jednu skousnul
Re: První papričkový pokus
Právě jsem se v celkovém součtu sklizených plodů dostala nad kilo a ještě tam trochu mám, něco převážím na nové stanoviště domů, něco rozdám k zazimování, něco si vezme můj milý do práce a některá nedochudčata půjdou na kompost. Tento úspěch slavím sušením jako o život a nějakým tím zavařováním, nejraději používám malé skleničky, líp se rozdávají.
Zavařené papričky v kyselém nálevu, mix druhů+česnek a cibule.
Usušené holky z minulého příspěvku:
Mám ráda sladké medové omáčky a mám ráda kousky, rozmixovaný kečup si taky dám, ale když to má kousky, beru si to hned. Takže tady je sladká omáčky s limetkou. Kousíčky hořké citrusové kůry jí právě dělají tak zajímavou, jinak jde o omáčku, jakou by mohli prodávat i ve vaší nejbližší vietnamské večerce.
Dovnitř přijde kromě paprik nakrájená limetka, cukr (hodně cukru), sůl, cibule, šalvěj a kousek masoxu.
Všechno se vaří spolu v hrnci a přidává se cukr, dokud nevznikne medovitá konzistence, nejlíp se to vyzkouší, když si lžičku tekutiny přendáte na studený talíř, za horka je řidší. Kdo chce ještě hustší, může přidat trochu želatiny nebo škrobu, já to ale nedělám. Cibuli tam mám bílou i červenou, která vypadá krásně. Bohužel po několika týdnech ve sklenici vždycky vybledne.
A tady už pózuje s lososem a rajčaty:
Zavařené papričky v kyselém nálevu, mix druhů+česnek a cibule.
Usušené holky z minulého příspěvku:
Mám ráda sladké medové omáčky a mám ráda kousky, rozmixovaný kečup si taky dám, ale když to má kousky, beru si to hned. Takže tady je sladká omáčky s limetkou. Kousíčky hořké citrusové kůry jí právě dělají tak zajímavou, jinak jde o omáčku, jakou by mohli prodávat i ve vaší nejbližší vietnamské večerce.
Dovnitř přijde kromě paprik nakrájená limetka, cukr (hodně cukru), sůl, cibule, šalvěj a kousek masoxu.
Všechno se vaří spolu v hrnci a přidává se cukr, dokud nevznikne medovitá konzistence, nejlíp se to vyzkouší, když si lžičku tekutiny přendáte na studený talíř, za horka je řidší. Kdo chce ještě hustší, může přidat trochu želatiny nebo škrobu, já to ale nedělám. Cibuli tam mám bílou i červenou, která vypadá krásně. Bohužel po několika týdnech ve sklenici vždycky vybledne.
A tady už pózuje s lososem a rajčaty:
Re: První papričkový pokus
nádhera a ten losos tak snad bude další sezona ještě lepší
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti