První papričkový pokus
Re: První papričkový pokus
už jim bude líp 

Už jsem to plánovala dlouho, ale to víš... než SE přiveze substrát, než SE navrtají díry do kyblíků, než SE začne chtít něco dělat... Ta lenora je hrozná nemoc. Navíc tady pořád meteorologové strašili s mrazíkama a kýble už fakt domů tahat nebudu, pokud nebudou hlásit teploty v mínusu. Teď už by to pod nulu klesnout nemělo, snad nezafunguje zákon schválnosti. 

Přesazené kytky zatím moc nerostou, nejdřív měly šok z vichřice a teď týdenní tropy, to se jim určitě nelíbilo. Naštěstí nás minuly kroupy. Doufám, že s tím růstem už se brzo rozjedou, mají načase. Bez skleníku to nejde tak rychle jako ostatním.

Thanksgiving už nechám kvést, ať se taky pokochám květy.

Čtyřměsíční jalapeňo na to nevypadá, očekávala bych větší listy a hustější stromek.

Costeňa amarilla jsou pořád nejhustší, ale taky nejhůř odnesly ten vítr, jsou trochu pomlácené.

Black Pearl dělají radost, ale zatím nekvetou, jsou ještě malé. Na jedné si smlsnul slimák, ale ztráta jednoho listu se jako pěstitelský neúspěch nepočítá.
Thanksgiving už nechám kvést, ať se taky pokochám květy.
Čtyřměsíční jalapeňo na to nevypadá, očekávala bych větší listy a hustější stromek.
Costeňa amarilla jsou pořád nejhustší, ale taky nejhůř odnesly ten vítr, jsou trochu pomlácené.
Black Pearl dělají radost, ale zatím nekvetou, jsou ještě malé. Na jedné si smlsnul slimák, ale ztráta jednoho listu se jako pěstitelský neúspěch nepočítá.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Nemáš tam mšice...?

Ty tečky na listech? Mšice jsem nenašla, takže doufám, že to není nějaká jiná chuťovka nebo plíseň. Nějaké jiné nápady?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ty perly jsou šikovné už na sluníčku 

Pouštím to do květu, tak bych se pochlubila s nejnovějšími foto úlovky:

Stále věřím, že by to mohlo být Thanksgiving a čekám na plody.

Jalapeňa ještě nic moc.

Opylovači sice nejsou potřeba, ale jeden přesto přiletěl.

Costeňo amarillo se snaží nejvíc, jako vždy. Můj první kvítek...
Btw. nevíte, co to mám s listy? Možná, že je to normální, ale u některých druhů mi ty starší začínají tmavnout. Zranění se nelekejte, to je tím, jak se mi holky umlátily o omítku při větru, žádného škůdce jsem taky nenašla. Jako další možnost zbývá plíseň, ale jestli je to normální, nechci zbytečně stříkat. Dělají to Costeňa, Jalapeňa a Thanksgiving, ostatní druhy se tváří stále zeleně a to jsou vedle sebe celou dobu.

Stále věřím, že by to mohlo být Thanksgiving a čekám na plody.
Jalapeňa ještě nic moc.
Opylovači sice nejsou potřeba, ale jeden přesto přiletěl.

Costeňo amarillo se snaží nejvíc, jako vždy. Můj první kvítek...
Btw. nevíte, co to mám s listy? Možná, že je to normální, ale u některých druhů mi ty starší začínají tmavnout. Zranění se nelekejte, to je tím, jak se mi holky umlátily o omítku při větru, žádného škůdce jsem taky nenašla. Jako další možnost zbývá plíseň, ale jestli je to normální, nechci zbytečně stříkat. Dělají to Costeňa, Jalapeňa a Thanksgiving, ostatní druhy se tváří stále zeleně a to jsou vedle sebe celou dobu.
ahoj máš je super a těch teček bych se nebál nejspíš to bude spálené od sluníčka přes kapky vody