Díky počasí to zase chvíli vypadá slibně a musím říct, že po čtrnácti dnech, co jsem je neviděla, jsem byla v šoku, jak rychle dokážou vyrašit plody a v jakém množství. Na to, že jsou venku bez skleníku, foliáku nebo podobného zařízení a je to můj první rok, vypadají slibně. Všem začátečníkům vřele doporučuji zakrslé okrasné odrůdy. Nebudete zklamaní, že vaše rostliny nemají půl metru a pochlubí se množstvím plodů, jaké ani nečekáte.

Black pearl dvě v jednom kýblu, moc nevyrostly, většinou teprv teď nahazují poupata.

Jediná perla z minulého kvetení, zbytek to nezvládl.

Tahle Black pearl je v kyblíku sama a vyrostla podstatně víc, takže je vidět, že prostor je klíčový. Ovšem s kvetením je na tom stejně jako její sestry na obrázku nahoře.

Mulato Isleňo vyrostlo z deseti semen jen jedno a je to pořád taková štíhlá vytáhlá mrška, budu jí muset vyvázat, až bude jasné, které plody udrží a které ne.

Tohle jste mi tu definovali jako Loco, takže v případě, že to chcete předefinovat, můžete, jinak tomu prostě tak budu říkat.

Plodí hezky, papričky jsou lesklé jako kdyby je někdo potáhl voskem.

Thanksgiving, vděčná to kytka. Na zimu si nebudu moct nechat všechny, ale tahle je kvůli své skladnosti první v řadě.

Plodí taky hodně, dnes jsem napočítala kolem 40 plodů a ještě kvete. Uvidím, kdy začne oranžovět.

Habanera se moc nesnaží, ale nechám je tak. Na kompost by to byla škoda.

Tohle je ze semínek Jalapeňa od souseda, klasický tvar to nemá, takže budu čekat na barvu a chuť.

Costeňo amarillo vyrostlo maličké, ale plody má. Po ochutnání ještě zeleného plodu se zdálo hodně pálivé- víc, než by mělo, takže těžko říct, jestli mi neposlali něco jiného.

Plody zatím takové, čekám na barvu.
S některými papričkami jsme to nevydrželi a ochutnali, ale není to žádný gurmánský zážitek a přestože se o některých píše, že jsou dobré i zelené, radši si počkám na plnou zralost, chybí mi tam ta silná zeleninová chuť.