Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce
- Quentin_Bull_89
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 1468
 - Registrován: 09 kvě 2018 17:58
 - Reputace: 1968
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Kypr, Oroklini
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
A já pořád o jaké chunance je tu řeč, tak jsem trochu zagooglil a nevypadá to špatně.  
  Je to primárně k něčemu určeno, nebo se to dá nacpat na 'každou' pochutinu? Se je tak ptám, protože já dávám pálivé snad do všeho, minule jsem nacpal chilli i do bábovky.  
			
									
									„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“  
						- Tea Racer
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 5656
 - Registrován: 17 dub 2016 11:00
 - Reputace: 9676
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
 - Kontaktovat uživatele:
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
Davál jsem tu asi 20x recept.
Já to dávam skoro do vseho, nejlepe misto tatarky, kečupu, ale i na chleba, k sýrům i do polévky. Je to živé, takže až na talíř at to neznehodnostíš.
Je vhodné tam dát ryžové vino neboli saké, pripadne jiné, vodka zastaví nebo zpomalí kvašení.
			
									
									
						Já to dávam skoro do vseho, nejlepe misto tatarky, kečupu, ale i na chleba, k sýrům i do polévky. Je to živé, takže až na talíř at to neznehodnostíš.
Je vhodné tam dát ryžové vino neboli saké, pripadne jiné, vodka zastaví nebo zpomalí kvašení.
- 
				chris
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 2491
 - Registrován: 31 kvě 2017 22:15
 - Reputace: 3908
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
Souhlas, chunanku anebo srirachu jsem taky schopen přidat do skoro všeho 
Ale u chunanky jí takto univerzálně používám až po pár měsících zrání, u čerstvé mi přijde že je zázvor ještě hodně výrazný a přebíjel by ostatní chutě u některých jídel. Ale sto lidí sto chutí...
			
									
									Ale u chunanky jí takto univerzálně používám až po pár měsících zrání, u čerstvé mi přijde že je zázvor ještě hodně výrazný a přebíjel by ostatní chutě u některých jídel. Ale sto lidí sto chutí...
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 | 
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
						TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Tea Racer
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 5656
 - Registrován: 17 dub 2016 11:00
 - Reputace: 9676
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
 - Kontaktovat uživatele:
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
Záleží z čeho ji děláš, treba z fatalek se dala jist hned, ty jsou vyrázné. Ale pochopitelně, čím starší tím lepsi. Já jim tak cca 2 roky staré Chunanky.
			
									
									
						- Quentin_Bull_89
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 1468
 - Registrován: 09 kvě 2018 17:58
 - Reputace: 1968
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Kypr, Oroklini
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
Díky za tip.Tea Racer píše: ↑27 led 2019 12:56Davál jsem tu asi 20x recept.
Já to dávam skoro do vseho, nejlepe misto tatarky, kečupu, ale i na chleba, k sýrům i do polévky. Je to živé, takže až na talíř at to neznehodnostíš.
Je vhodné tam dát ryžové vino neboli saké, pripadne jiné, vodka zastaví nebo zpomalí kvašení.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“  
						- Tea Racer
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 5656
 - Registrován: 17 dub 2016 11:00
 - Reputace: 9676
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
 - Kontaktovat uživatele:
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
Klidně ho sem dám.
300 g chilli papriček
50 g čerstvého zázvoru, (galgán 30 g misto toho)
50 g česneku, (pokud kvalitní český tak 30 g)
50 ml rýžového vína, saké
50 - 100 g cukru,
20 g soli
Edit: Vše krom papriček a vína umixovat dohladka. Pak chilli uplne na konec a nahrubo, konzistence je důležitá, jinak se přebijí chutě. Pak dolévám víno a míchám...
  
  
			
													300 g chilli papriček
50 g čerstvého zázvoru, (galgán 30 g misto toho)
50 g česneku, (pokud kvalitní český tak 30 g)
50 ml rýžového vína, saké
50 - 100 g cukru,
20 g soli
Edit: Vše krom papriček a vína umixovat dohladka. Pak chilli uplne na konec a nahrubo, konzistence je důležitá, jinak se přebijí chutě. Pak dolévám víno a míchám...
  
					Naposledy upravil 3 dne Tea Racer; celkem upraveno 27x.
									
			
									
						- Quentin_Bull_89
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 1468
 - Registrován: 09 kvě 2018 17:58
 - Reputace: 1968
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Kypr, Oroklini
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
Díky  
			
									
									„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“  
						- Tea Racer
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 5656
 - Registrován: 17 dub 2016 11:00
 - Reputace: 9676
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
 - Kontaktovat uživatele:
 
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce...
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti

		