Předloni jsem zkoušel máčet v lignohumátu, zeleném čaji a v magnesii (zrovna jsem ji pil, tak proč to nezkusit

Předloni jsem zkoušel máčet v lignohumátu, zeleném čaji a v magnesii (zrovna jsem ji pil, tak proč to nezkusit
Asi tohle jsem chtěl slyšet.BigVD píše: ↑21 led 2019 22:09Předloni jsem zkoušel máčet v lignohumátu, zeleném čaji a v magnesii (zrovna jsem ji pil, tak proč to nezkusit). Nejlépe z těchto tří mi vyšla semínka, která byla právě v magnesii. Vloni jsem máčel již čistě v magnesii a dosáhl jsem úspěšnosti cca 70 %, ale v tom může mít prsty stovky faktorů. Pro rozsáhlejší testování nemám kapacitu ani prostředky, je to spíše takový můj "talisman", který mi zaručuje úspěšnou klíčivost.
![]()
No pokud mají na webu obchodního řetězce Tesco správné údaje, tak Magnesia má oproti Gemerce o cca 30% více hořčíku. Naopak Gemerka má více jak desetinásobek vápníku, a více jak patnáctinásobek sodíku. Co se týče ceny, tak ta je totožná.matoha píše: ↑25 led 2019 23:07Viac magnézia, ako tá balená voda Magnesia, obsahuje ďalšia balená voda ktorá sa volá Gemerka. Na Magnesiu dali zavádzajúci ale predávajúci názov kvôli zisku. Gemerka je o polovicu lacnejšia a dostať ju bežne na východnom Slovensku![]()
Citujem ťa:
"na slunnou a větrnou zahradu v cca 300 m.n.m."
Mám to podobné len nadmorská výška je cca 204 metrov. U mňa to je: na slnečnú ale poriadne veternú záhradu![]()
BigVD píše: ↑27 led 2019 22:05Ja sa ospravedlňujem, ja som to poplietol. Nie magnéziová gemerka má viac magnézia ako magnesia, ale magnéziova ľubovnianka. A tam je aj tá cena rozdiel cca 20 centov v prospech ľubovnianky.matoha píše: ↑25 led 2019 23:07Viac magnézia, ako tá balená voda Magnesia, obsahuje ďalšia balená voda ktorá sa volá Gemerka. Na Magnesiu dali zavádzajúci ale predávajúci názov kvôli zisku. Gemerka je o polovicu lacnejšia a dostať ju bežne na východnom Slovensku.
No pokud mají na webu obchodního řetězce Tesco správné údaje, tak Magnesia má oproti Gemerce o cca 30% více hořčíku. Naopak Gemerka má více jak desetinásobek vápníku, a více jak patnáctinásobek sodíku. Co se týče ceny, tak ta je totožná.Otázkou je jak se jednotlivé látky podporují ve vstřebání a využitelnosti, ale to nechám pro jiný koumáky, magnesia mi funguje a prozatím zkoumat alternativy nebudu.
Má zahrada je na místě, kde se kombinuje kopec, důlek, zákryt a otevřenost vůči širokému okolí. Takže, když fouká vítr ze západu až severo-západu, neboli od Krušných hor (což je u nás většinou), tak v místě zahrady narazí, začne se točit a bombarduje rostlinky ze všech stran.![]()
Páni, tak to je opravdu vyčerpávající článek.chris píše: ↑28 led 2019 16:32@padr: Díky za info, člověk se furt učíTo že hojnost CO2 u rodičovské kytky má vliv na klíčivost semínek jsem věděl, holt dobře živená kytka. Ale jak moc může změněná koncetrace ovlivnit i přimo klíčení je pro mne novinka. U některých druhů rostlin velké zhoršení, u jiných druhů brutální zlepšení klíčivosti (viz např. https://nph.onlinelibrary.wiley.com/doi ... /nph.12691).
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti