Problémy s listy chilli paprik
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Re: Problémy s listy chilli paprik
Je to popálené od slnka. Papriky si musia na slnko zvykať pomaly. Budú v pohode. Prežijú to, ale dosť ich to zpomalí, pretože prišli o veľa listovej plochy.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
Ok děkuju ti.
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
V jaké to je zemině? Mohlo by jít o rezidua herbicidů.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Taky mne to dle toho děsného stavu růstového vrcholu napadlo. Ale:
- dle toho bodového poškození středně starých listů by to imho mohl být i problém s přijmem nějakého prvku, takhle od boku mne napadá třeba vápník, hořčík nebo draslík.
- a hlavně mám pocit že tam vidím bíle tečky podezřele podobné svlekům mšic, opravdu není nic na spodku mladých listů ukryto pod vrcholem?
Na porovnání, loni mi i daleko starší=větší=odolnější kytku dokázali dostat během necelého týdne do takovéhoto stavu:

aniž by zezhora na listech bylo cokoliv vidět s vyjímkou nadměrného krabacení a chuchvalcovitého růstu mladých listů:

- dle toho bodového poškození středně starých listů by to imho mohl být i problém s přijmem nějakého prvku, takhle od boku mne napadá třeba vápník, hořčík nebo draslík.
- a hlavně mám pocit že tam vidím bíle tečky podezřele podobné svlekům mšic, opravdu není nic na spodku mladých listů ukryto pod vrcholem?
Na porovnání, loni mi i daleko starší=větší=odolnější kytku dokázali dostat během necelého týdne do takovéhoto stavu:
aniž by zezhora na listech bylo cokoliv vidět s vyjímkou nadměrného krabacení a chuchvalcovitého růstu mladých listů:
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
- Reputace: 166
- zeminu mám stejnou i pro všechna ostatní chilli, která jsou ok - FLORIA substrát na rajčata a papriky
- opravdu pořádně jsem kytku (i okolní) prozkoumal a žádné svleky, ani jiné náznaky nějakých škůdců, jsem nenašel
- osobně se přikláním nedostatku nějakého toho prvku, protože listy jakoby od prostředka flekatí do světlezelena (je to trochu vidět ze 3. obrázku)
- opravdu pořádně jsem kytku (i okolní) prozkoumal a žádné svleky, ani jiné náznaky nějakých škůdců, jsem nenašel
- osobně se přikláním nedostatku nějakého toho prvku, protože listy jakoby od prostředka flekatí do světlezelena (je to trochu vidět ze 3. obrázku)
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Jestli to není škůdce, pohledal bych informace o Viru mozaiky (rajčete, tabáku ....)
Deformované mladé lístky, v některých případech i nekrotické skvrny na listech jsem našel jako příznaky u Viru mozaiky. Co s tím ti ale neporadím, nevím. Pohledej informace, popř řešení a pak to sem přihoď ať se něco přiučíme
Deformované mladé lístky, v některých případech i nekrotické skvrny na listech jsem našel jako příznaky u Viru mozaiky. Co s tím ti ale neporadím, nevím. Pohledej informace, popř řešení a pak to sem přihoď ať se něco přiučíme