Problémy s listy chilli paprik
-
- Stálý člen
- Reputace: 166
- Obrázky: 0
Re: Problémy s listy chilli paprik
našel jsem na netu fotky viru mozaiky na chilli a vypadá to stejně.. vypadá to, že je to nevyléčitelné a naopak velmi infekční... tak bohužel kytka už odpočívá v odpadkovém koši.. každopádně díky moc za pomoc s identifikací.. teď budu jen doufat, že se to nestihlo přenést na ostatní kytky..
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Jestli myslíš ten malý flek na listě tak to může být jen popálené od slunka. Udělalo mi to i za oknem.
Nebo zůstala malá kapka vody při zalévání na listě a slunce to spálilo. Ta kapka působí jako lupa. Jesli ta skvrna začne usychat tak je to sluncem. Nic moc se neděje, kytka si zvykne
Nebo zůstala malá kapka vody při zalévání na listě a slunce to spálilo. Ta kapka působí jako lupa. Jesli ta skvrna začne usychat tak je to sluncem. Nic moc se neděje, kytka si zvykne
Tiež to mám za oknom ale priame slnko na to svieti len cca od 6 rána do 9-10 doobeda tak som si nemyslel žeby to spravilo slnko na druhej strane je to mladá rastlina tak možno jej stačí aj to málo
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Reputace: 603
Zdravím,
hledal jsem ve foru od začátku i od konce (celých 92 stran jsem nedal). Našel jsem spoustu fleků a teček, ale nenašel jsem nic co by uplně přesně odpovídalo mému problému...takže se chci zeptat, co si myslíte o tomhle a co bych měl přidat, nebo ubrat, nebo udělat, nebo nedělat
ta intumescence na spodku listu je mi jasná, jde mi o ty hnědý fleky...
- hnojivo používám hoštice na rajčata a papriky
- substrát je stejný pro všechny rostlinky a trpí jen jedna
- škůdce jsem žádného nenašel
- a i když už jsou ve skleníku tak prvních náznaků jsem si všiml už doma, takže tím tak nějak vylučuju že bych měl nějaký prevíty v hlíně ve skleníku

hledal jsem ve foru od začátku i od konce (celých 92 stran jsem nedal). Našel jsem spoustu fleků a teček, ale nenašel jsem nic co by uplně přesně odpovídalo mému problému...takže se chci zeptat, co si myslíte o tomhle a co bych měl přidat, nebo ubrat, nebo udělat, nebo nedělat

ta intumescence na spodku listu je mi jasná, jde mi o ty hnědý fleky...
- hnojivo používám hoštice na rajčata a papriky
- substrát je stejný pro všechny rostlinky a trpí jen jedna
- škůdce jsem žádného nenašel
- a i když už jsou ve skleníku tak prvních náznaků jsem si všiml už doma, takže tím tak nějak vylučuju že bych měl nějaký prevíty v hlíně ve skleníku
To vypada jako kombinace prelivani(ty bradavicnate vyrustky) + prehnojeni + spalene slunickem
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Reputace: 603
spálení sluníčkem jsem si jistej že ne... přelití klidně přiznám a s tim přehnojenim si nejsem jistej, dostaly jako všecky ostatní kytky a ty jsou v pohodě...
mysíš že se to srovná samo?...ono problém je že i nový lístky co rostou jsou tim už rovnou zasažený..tak jsem takovej nejistej z toho, kdyby byly nový listy zdravý tak to vůbec neřešim
mysíš že se to srovná samo?...ono problém je že i nový lístky co rostou jsou tim už rovnou zasažený..tak jsem takovej nejistej z toho, kdyby byly nový listy zdravý tak to vůbec neřešim
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Asi přelití a možná i vysoka vlhkost. Hodně zasažené listy otrhej a uvidiš, hlavne omez zálivku, zkus lehce lignohumát a vitality komplex.