Tady je pěkný návod, kdyby se někdo nudil
https://www.zahrada.sk/magazine/ako-vyu ... nu-susicku
Sušené maso s chilli
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušené maso s chilli
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Sušené maso s chilli
tak kdyby ...čistě teoreticky, by mi mrdlo a risknul bych takovou věc dotáhnout domů a vpašoval bych to přes bránu,při kompletaci by mně asi velevtipná vykostila jako rejnoka několikerým táhlým řezem.....to by se u nás vyjímalo jako jaderný reaktor u Inuitů
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- JanaK
- Stálý člen
- Příspěvky: 226
- Registrován: 02 srp 2018 08:41
- Reputace: 646
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov
Re: Sušené maso s chilli
V tomhle provedení by mi to na zahradu taky nesmělo ale moc se mi líbí ten princip. Docela si dovedu představit solární sušičku přilepenou zády třeba k udírně
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2491
- Registrován: 31 kvě 2017 22:15
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
Re: Sušené maso s chilli
@JanaK: Design s prouděním vzduchu do tvaru S, zdvojená záda tvoří komínový tah, sušící sloty se osazují z boku. Např. tady: https://www.youtube.com/watch?v=8XID-nxU5K0
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Sušené maso s chilli
a to je pro všechny,chris je totiž milovník technologií,ale nebojte se chilli ho pálí stejně jako nás staromilce,ještě tak pár let a bude zalívat kytky doma z chladící vody domácího plutoniového reaktoru,svítit jim bude vlastním satelitem pomocí odrazu 24h denně,sklízet to bude robotická balkonová ruka,ale jak přijede mezi běžné chilližrouty na nějaký srázek,tak vyměkne a bude naprosto stejný chillenec jako ostatní
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- honzek86
- Stálý člen
- Příspěvky: 918
- Registrován: 21 zář 2017 12:13
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
- Bydliště: Újezd u Uničova
Re: Sušené maso s chilli
Tak mě to jednou zase chytlo jdeme na to!
(schválně, jestli Martina zase rozeslintám v tramvaji, jako vždycky, když suším maso )
(schválně, jestli Martina zase rozeslintám v tramvaji, jako vždycky, když suším maso )
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
Re: Sušené maso s chilli
Panove a damy. Nasel jsem alespon pro sebe dokonale jednoduchy recept na marinadu.
Na 2-3kg veprove krkovicky bez kosti.
Oplachnout, mrazak na 4 h, nakrajet na 1-2cm platky.
Marinada je pouze pulka pullitrove sojovky svetle s nizsim obsahem cukru
Jedno baleni pepre 4 barev
Chilli paricky cca 3cm dno sklenice.
Pepr a papricky susene do mixeru
Vmichat do sojovky
V sojovce postupne omachat vsechny platky z obou stran a zavrit do potravinove nadoby.
Idelane najit velikost nadoby aby byla masa plna.
V lednice protrepat a obratit dnem vzhuru, kdyz si vzpomenete. Marinovat 24-48h
Horkovzduch
Suseni 80°C hodina, 50°C dalsich 12 hodin
Na poslednich 12 hodin cca pulku casu idelane mit v dvirkach trouby varecku aby prebytecna vlhkost byla pryc.
Maso je dokonale. Krkovice me chutna ze vsech mas nejvice. I vice nez hovezi.
Je to lepsi varianta nez s grilovacim korenim.
Jen pepr, chilli, sojovka.
Nepaliva varianta pro deti je, nalozit maso do sojovky + grill koreni bez soli na 3 dny.
Po trech dnech normalne oplachnout a ususit.
Marinada v masu zustane, nebojte se ani poradneho proplachnuti.
Na 2-3kg veprove krkovicky bez kosti.
Oplachnout, mrazak na 4 h, nakrajet na 1-2cm platky.
Marinada je pouze pulka pullitrove sojovky svetle s nizsim obsahem cukru
Jedno baleni pepre 4 barev
Chilli paricky cca 3cm dno sklenice.
Pepr a papricky susene do mixeru
Vmichat do sojovky
V sojovce postupne omachat vsechny platky z obou stran a zavrit do potravinove nadoby.
Idelane najit velikost nadoby aby byla masa plna.
V lednice protrepat a obratit dnem vzhuru, kdyz si vzpomenete. Marinovat 24-48h
Horkovzduch
Suseni 80°C hodina, 50°C dalsich 12 hodin
Na poslednich 12 hodin cca pulku casu idelane mit v dvirkach trouby varecku aby prebytecna vlhkost byla pryc.
Maso je dokonale. Krkovice me chutna ze vsech mas nejvice. I vice nez hovezi.
Je to lepsi varianta nez s grilovacim korenim.
Jen pepr, chilli, sojovka.
Nepaliva varianta pro deti je, nalozit maso do sojovky + grill koreni bez soli na 3 dny.
Po trech dnech normalne oplachnout a ususit.
Marinada v masu zustane, nebojte se ani poradneho proplachnuti.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1367
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3321
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů