Zdroje světla - který vybrat?
Re: Zdroje světla - který vybrat?
rozmery, váha, cena?
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Nic pro mne, já jsem zastánce high CRI plného spektra (viz Valoya N1/N12), ale za ty peníze to za pokus stojí, minimálně proto že se v této cenové kategorii snaží o široké spektrum. Speciálně když to člévěk má zavřeno v growboxu a tudíž to neruší.
Dokonce mají uvedeny i jakžtak informace (v míře pro alíka imho značně nadstandardní) a díky tomu že to světlo je docela směrové tak bych jim těch 6200/8500 lx z 45 cm i věřil.
Avg. Power Draw: 93w Veg / 180w Bloom
LED angle: 60 degree
Dokonce mají uvedeny i jakžtak informace (v míře pro alíka imho značně nadstandardní) a díky tomu že to světlo je docela směrové tak bych jim těch 6200/8500 lx z 45 cm i věřil.
Avg. Power Draw: 93w Veg / 180w Bloom
LED angle: 60 degree
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Lexter
- Stálý člen
Jestli je to pravda se uvidí.

Zdravím chci se zeptat: potřebuji osvítit plochu o velikosti 135x135 cm, max výška nad rostlinami může být 120 cm, chtěl bych toto mít na předpěstování sazenic chilli - pěsební stan. Sodíkovou výbojku nechci, tak se ptám zda by stačilo toto: NTS CFL blue 300W/6500k a nebo tedy spíše pro takhle malé rostlinky toto: NTS CFL 300W EXTRA GROW 14000K. Myslíte, že je to málo? Děkuji za odpovědi....
Když někdo říká že to nejde, ať nepřekáží tomu, kdo to udělá. 

- Lexter
- Stálý člen
Poliss88 píše: ↑12 říj 2018 16:22Zdravím chci se zeptat: potřebuji osvítit plochu o velikosti 135x135 cm, max výška nad rostlinami může být 120 cm, chtěl bych toto mít na předpěstování sazenic chilli - pěsební stan. Sodíkovou výbojku nechci, tak se ptám zda by stačilo toto: NTS CFL blue 300W/6500k a nebo tedy spíše pro takhle malé rostlinky toto: NTS CFL 300W EXTRA GROW 14000K. Myslíte, že je to málo? Děkuji za odpovědi....
300W (ani s 200 asi chybu neuděláš) ti bohatě stačí, ale tyhle CFl nemají zrovna super pokrytí, jedná se o kompaktní svítidla. Já na téhle ploše jedu lineární svítidla. Tedy trubice. Ale pokud myslíš ten jehlanovitý stan jak jsem viděl v jiném tématu, pak pro tebe bude ta CFL ideální.
- Lexter
- Stálý člen
https://www.dhl.cz/cs/express/sledovani ... &brand=DHL
Člověk si říká, co je to za podivnou logistiku.
Rychlá přeprava, to ano, jen nevím proč Českou republiku museli dvakrát přeletět, když to do ní vezou.
Ale, tři dny? Z HONK-KONGU? Myslím tři dny od převzetí zásilky, prodejci trvalo necelé dva dny než ji odeslal. Sakra, to je fofr. Dnes má přijít.
Člověk si říká, co je to za podivnou logistiku.
Rychlá přeprava, to ano, jen nevím proč Českou republiku museli dvakrát přeletět, když to do ní vezou.

Ale, tři dny? Z HONK-KONGU? Myslím tři dny od převzetí zásilky, prodejci trvalo necelé dva dny než ji odeslal. Sakra, to je fofr. Dnes má přijít.
No tak pánové po přečtení snad všeho co tady o svícení je napsáno se jsem rozhodl pro něco jako je toto: https://www.seminka-chilli.cz/zarivkove ... 82565.html , teď ale poslední otázka, pokud budu svítit od vrcholu rostlin 15 cm, jak velkou plochu efektivně nasvítím? Dle mého je to tak 120 cm na délku a 30 cm na šířku? Potřeboval bych nasvítit plochu 130 x 60 cm, měli by tedy dvě zářivková tělesa 2x36W stačit ne, nebo myslíte, že dvě tělesa nasvítí větší plochu?
Když někdo říká že to nejde, ať nepřekáží tomu, kdo to udělá.