no zalévání je opravdu moc. Klidně i přes hodinu denně. Je to tím, že jsem na jaře použil tenké, 12.5mm hadice. Z nich to teče jak z prostatika... Už mám koupeny 3/4. Je to o dost rychlejší, ale musím vymyslet na konci 3/4 ventil. Ty zahradní nářadí mají shodně 1/2 palce. Našel jsem v šopě i 1coul hadicu, tak zkusím i tuto použít. Jestli se zalévání zrychlí nevím. Když tak napřesrok vykutím automatiku

U nás prší dost, takže kubíkovky jsou furt plné... nejméně vody jsem měl asi 400L v každé.
Zítra profil a elektriku nafotím.
Kozí rohy v lednu, no. Asi 24.1. až 1.2. A kolem 11.3. jsem dal druhou várku. Abych neměl úrodu najednou a zároveň o něco dříve.
JJ, nějak udělej, aby textilie nebyla na rostlinách. Třeba loni všem pomrzly květy meruňěk a třešní. Mi ne. Jen ty, co byly vyloženě vně větví a ležela na nich textilie. Ovšem bylo chladno a včely nevyletěly. Takže jsem neměl nic ani já. Ale ověřil jsem si, že text.je velmi účinná. Pokud by mělo být -5°C, asi bych rozdělal ohně vedle stromků... Stačí malý. A samo,že tu netkanou... Vinaři zapalují pneumatiky ve vinicích, jak mrzne..
JJ, kdysi byla 3skla drahá. Ale min.5let zpátky, kdy jsme stavěli, už to bylo jen o 10% dražší jak 2skla. Jak nemáš žaluzky, můžeš si zevnitř nalepit spec.folii na rám. A ten bude suplovat třetí sklo. Od 3skla nikdy necítíš chlad(říkám, jak bylo venku -25°C jsem seděl doma 30min u balkonovek s holýma zádama a nevědělem, že je venku chlad), ale u 2skel sedíš chvíli při venkovní 5°C a cítíš, jak na tebe ten chlad padá. Samo, že pokud máš u oken teplo jak píšeš, že je to vykoupeno zvýšenou spotřebou tepla.... No ale co už. Máš co máš. Pouvažuj max.nad tou folii. S tou dosáhneš skoro stejného úspěchu, jako s třetím sklem.
Nejsem si jistý, jestli rostliny potřebují na noc chladněji. Doma máme poměrně furt 22-24°C a většina poměrně dobře roste. I za noc. Příjdu ráno a vidím, že musím světla/pásek zase zvednout. A přitom večer to bylo ok.
Ten pásek jsem vybral podle Kelvinů. Má 6500-7000. Fakt je to světlo modřejší,než 6500 zářivka(865). A roste to pod tím zatím. Než letos, raději objednej na příští rok. Letos to moc už nevyužiješ. A počkej na můj výsledek, jak to pod tím šlo(zda-li vůbec

). A vybíralem taky podle ceny. A typu ledek. A počtu lumenů na watty. Za tu cenu jsem to prostě vzal z prdele. Doslova. Na ten PC zdroj utáhnu 10m toho pásku. Ne jenom 5, jako nyní. A pokud mi střelí v pale, a budu chtít rozšířit regály, tak ty PC zdroje mám 2