Díky za inspiraci i fotky, Stumpy vypadá krásně a pal by byl pro kolegy asi tak akorát. Thanksgiving už by na ně byl asi moc (na netu píšou až 90 000 SHU)
Stumpy ani Sparkler doma semínka nemám, musím je někde objednat a tak zatím dám do hlíny aspoň Medusu.
Bone - bezzemkova sezona 2020
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bone - bezzemkova sezona 2020
Při té vší počasové bídě se dá i něčím pochlubit. Jednak mi z Aliexpresu přišla kopie samozávlahy TropfBlumat, tak ji trochu vyzkouším, zpracování za ty kačky je dost dobré, jen jak dlouho vydrží ten spodní jehlan co je v zemi, ten čínskej vypadá jako nějaká "sádrovcová lepidlová patlanina", no uvidí se později. Tu samozáhlavu v práci zkouším hlavně z důvodu, když nebudu delší dobu, aby mně to neuschlo, už za 3 dny, když nezaleju, tak je to přeschlé.

V práci Dorsetka začala nasazovat plody

a ještě Haba Bonda

Balkón doma i když do něj zase tolik nenapršelo, tak nic moc, přemokřeno, a pokud nezačne substrát v dohledné vysychat, asi budou problémy. Zatím to ještě jde, tak třetina nasazuje plody (Mini sweet orange, Ring of fire, Aji guyanna a Jalapena ) zbytek v plném květu.

Ajina od Erba, nasazeno hodně papriček, ale ta rostlinka nějaká nanicovatá, všechno má jako ostatní, které vypadají o 100% lépe a nevím proč tahle jediná je na tom jak je. Kdyby někdo nápad. (hnojení Poláškova trojkombinace á 5-7 dní, 2× Wuxal á 1xměsíčně, před týdnem preventivně Nemaazal). Mrzí mně to hlavně z důvodu, že je darovaná, být moje, tak by mně to štvalo o něco méně. Ostatní co jsou na stejném balkoně vypadají takhle :

a ještě rajčátka ze stejného místa

V práci Dorsetka začala nasazovat plody
a ještě Haba Bonda
Balkón doma i když do něj zase tolik nenapršelo, tak nic moc, přemokřeno, a pokud nezačne substrát v dohledné vysychat, asi budou problémy. Zatím to ještě jde, tak třetina nasazuje plody (Mini sweet orange, Ring of fire, Aji guyanna a Jalapena ) zbytek v plném květu.
Ajina od Erba, nasazeno hodně papriček, ale ta rostlinka nějaká nanicovatá, všechno má jako ostatní, které vypadají o 100% lépe a nevím proč tahle jediná je na tom jak je. Kdyby někdo nápad. (hnojení Poláškova trojkombinace á 5-7 dní, 2× Wuxal á 1xměsíčně, před týdnem preventivně Nemaazal). Mrzí mně to hlavně z důvodu, že je darovaná, být moje, tak by mně to štvalo o něco méně. Ostatní co jsou na stejném balkoně vypadají takhle :
a ještě rajčátka ze stejného místa
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak zase něco nového, závlaha original Aliexpres (Designed Deutchland - Made in China) se osvědčila funguje, tak jak má, pokud bych měl trpělivost vyhrát si s nastavením nádoby s vodou do určité výšky oproti květníku, potom bych vychytal asi i optimální dávkování vody. Potřeba by to bylo asi jen při tomto deštivém počasí, kdy mi to i na balkóně dost zalilo, jinak když bylo horko a trochu mi to "rozpálilo" balkon, nebylo potřeba nic omezovat a kytky si sami tahaly vodu ze zásobníků-nádob, podle mně je to takový trochu lepší samozavlažovák , protože tímhle se "nedá" přemokřit, tady jakmile se hladina vody dostane pod ten zavlažovací jehlan ,co je píchnutej v květináči, tak se zpomalí a to docela výrazně přísun vody ke kytce.
No a ještě trocha obrázků, dozrávající Valar Morghulis takové menší časosberné fotečky

Potom ještě z práce Maui Purple a ten topnutej Valar Morghulis

A nakonec ješťě domácí balkony papriky a rajčátka.

Jediná paprika co je taková divně nanicovatá je Aji Guyana, přestože má docela dost papriček, ale nevím co s ní je.

No a ještě trocha obrázků, dozrávající Valar Morghulis takové menší časosberné fotečky
Potom ještě z práce Maui Purple a ten topnutej Valar Morghulis
A nakonec ješťě domácí balkony papriky a rajčátka.
Jediná paprika co je taková divně nanicovatá je Aji Guyana, přestože má docela dost papriček, ale nevím co s ní je.
Bone

-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
Hezky rozjetej balkón

Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
To Baccatum dělají; jsou takto nanicovaté a najednou vystřelí vzhůru. Máš to krásné 

- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Asi si na to musím zvyknout, že vypadá na umření a je vlastně OK.
Bone

- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Už tomu letos nějak nerozumím, připadám si jako pěstitel bonsaí. Na balkonu některé kytky jsou tak na 1/3 velikosti oproti loňsku. Zatímco parapet v práci vytváří neprostupnou jungli, ale bohužel s prckama místo pořádaných chilli papriček.
V práci mně těší Maui Purple

protože vypadá, tak jak má vypadat.
Dorset Naga v práci také vytváří monstrum, které trochu krotím nůžkama, ale nasazeno má už tak minimálně 100 ks papriček.

A ještě jedna radost v práci - Sparkler

Domácí balkón zachraňují alespoň rajčata

páč ty chilli-bonsaje s výškou na 20cm pravítko mně nějak nebaví

J.Early

V práci mně těší Maui Purple
protože vypadá, tak jak má vypadat.
Dorset Naga v práci také vytváří monstrum, které trochu krotím nůžkama, ale nasazeno má už tak minimálně 100 ks papriček.
A ještě jedna radost v práci - Sparkler
Domácí balkón zachraňují alespoň rajčata
páč ty chilli-bonsaje s výškou na 20cm pravítko mně nějak nebaví
J.Early
Bone