A jak jinak, jen co jsem dneska dopoledne zrušil přísvit, tak večer kouknu na předpověď a následujících nejmíň 7 dní to říká skoro furt zataženo. Že se vůbec divím...
Substrát pro prvních několik slotů v truchlících oživen a musím říct že se mi hodně líbilo co jsem viděl při oživování. Loňské kytky (bylo to z neosluněných pozic, padrónky atp.) loni krásně rovnoměrně prorostlý celý objem slotu. Výrazný rozdíl proti předloňsku, byl jasně vidět velký vliv lońského nadstadnardně slunečného počasí. Navíc po zimním promrznutí a proschnutí byla míra rozkladu drobnějších kořenů tak akorát, po podzimním vyříznutí středového kužele s kmínkem a okolím je teď na jaře míra znovupoužitelnosti zbylého materiálnu hodně vysoká. To potěší - ušetří to práci i peníze

Zimní kuchyňské lupení přesunuto ven.
A když jsem při přesunu viděl stav jeho substrátu, tak udělám jednu změnu: už nebudu brát na konci sezóny venkovní substrát na zimu dovnitř, je to sice nejjednoduší cesta (stačí ho popadnout), ale komplikace s tím spojené (je vyčerpaný, člověk musí dodat živiny zálivkou, následně v bytě vysychá příliš pomalu, breberky, atd. atp.) prostě nestojí za to. Takže vše co pojede přes léto půjde přes zimu uložit-vymrznout-na jaře ožiivit. Na období podzim-jaro do indooru budu dávat čerstvou dávku, ono lupení toho moc nespotřebuje, klidně ho pak na jaře použiju bez větších úprav, jako kdyby byl zrovna čerstvě oživen. A namixuju ho ještě o stupínek vzdušnější než mám standardní mix pro balkón, jak v bytě chybí vítr tak je to zjevně potřeba.
Naopak, stav vody v rezervoáru truhlíku byl super, i přes použití organických hnojiv byla několikaměsíční neměněná voda zcela v pohodě, žádný náznak zápachu, žádná řasa, pH v pohodě, EC neměřeno ale lupení neprotestovalo a rostlo pěkně. Tohle funguje výborně, můžu příští zimu zopakovat beze změn použitých hnojiv.
Dnes venku vyset listový salát do prvního sltu, do dalších 3 slotů půjde nějaké lupení zítra.
A taky jsem si zahrál takové větší škatule, škatule hejbejte a vylíhlo se tím na balkóně místo pro jeden další jednoslotový květináč

Takže alepoň 2 kytky (jedno chilli a jedno rajče) letos snad nakonec dostanou samostatné pozice, tím pádem původní přesevzetí pro letošek nebude 100% provar (jen asi 95%)