Ten méně nedostatkem vápníku postižený plod rajčete (viz fotky dříve) si řekl že už má fakt dost toho ja si prvorozeny plod (bumbrdlíček cca dvojnásobné velikosti proti všem ostatním, první v pořadí na nejstarším vijanu) neustále odsává všechny živiny.
Naštval se až tak, že skoro úplně zčervenal
Myslím že ještě tak 4-5 dní a dojde na "za trest ochutnávku"
Chtěl bych tady poděkovat Din0 za darování a nezištné zaslání semínek chinesse multicolor z jeho letošních přebytků, dnes mi je pošta v pořádku dopravila. Chci je během léta zasadit a zkusit celoroční indoor.
Začátečníkovi jako jsem já, bez zásob z let minulých na nějakou výměnu....udělal jsi mi velikou radost, děkuju!
Pár týdnů zpět jsem tu zmiňoval rekord srážek z Klementina 90 mm za 24 hodin a říkal si jaké to asi v roce 81 bylo.
Tak už to vím, nejbližší srážkoměr naměřil dneska od půlnoci 85 mm, je teprve půl desáté ráno a stále leje jak z konve.
Máme jednu hodinu po polední a srážkoměr říká 112 litrů na každý čtvereční metr.
A stále prší i když už méně.
Sud 120 litrů na každej metr. Mno tvl.
Fikus totálně plave, je bohužel v kamenině bez odtoku, fakt jsem při volbě velikosti a tvaru květníku tyhle denní úhrny nepředpokládal. Samozavlažováky to dávají, mají dobře řešený přetok.
Ale každým litrem substrátu v nich proteklo za dnešek cca litr vody do přetoku, cca 50 litrů na truhlík,....to už je fakt solidní průplach.
Co myslíte, až to zkončí a trochu vyschne (doufám někdy), jak moc bude potřeba doplnit humusové látky a živiny?