Po nějakou dobu jsem neměl k dispozici foťák, tak jsem trochu zanedbal své vlákno, ale nyní to napravím. Rostliny si dle mého názoru vedou dobře, některé už nasazují na plody. V substrátu mají kravský hnůj, k tomu jim jednou týdně přilepším tekutým hoštickým a lignohumátem. Něčemu se daří lépe, něco se terpve rozjíždí, něco se nepovedlo. Více samozřejmě na fotkách, tentokrát jsem to vzal trochu tématicky.
Chinensky mi dělají asi největší radost. Pěkně zmohutněly (u některých má stonek přes centimetr v průměru) a nasadily na květy. Pár jich opadalo, ale není to tak markantní. Celkový pohled na "lopušníky"

Trinidad Scorpion Moruga je asi nejdominantější, co se mohutnosti týče

Zde máme nový přísrustek, je jím Peito De Moca. Sazenici mám od kolegy z práce, nahradí Habanero Maya Red, které bohužel uhynulo

Zatím to vypadá, že se chytla - rostou boční výhonky

Habanera (už jich je jen 6) jedou dle svých možností, všechny kvetou, plod zatím žádný, ale myslím, že se brzy dočkám

Anuumky v květináčích od přesazení znatelně zmohutněly, většina z nich kvete a nasazují na plody. Baccatum se rozjíždějí. více samozřejmě v detailech

Jalapena mám celkem 4 druhy. Bráno zleva jde o J. Senorita, Summer Heat, Early a NuMex Pinata. Posledně jmenovaná se zmátořila a jede jak má. Senorita a Summer Heat se taky nedrží zpátky. Jen Early se zasekla a jede trochu pomaleji. Ale narůstá a brzy je dožene

Cayenny rostou asi nejrychleji. Jsou to (bráno zleva) C. Yellow (od kolegy z práce), Red a Purple. Všechny nasadily na plody, zajímavě se chová žlutý; všechny plody rostou směrem vzhůru. Jsme s kolegou zvědaví, co z toho vzejde

Baccatum zřejmě stále budují kořenový systém. Aji Amarillo (rostlina vpravo) již pěkně obráží a narůstá. Bishop´s Crown od kolegy z práce (rostlina vlevo) se již rozjel (přirůstají postranní výhonky)

Neznámá okraska houfně nasadila na plody a má už první zralé (půjdou na semena)

k ní přibyla heště jedna - plody by měly v nezralém stavu fialové, poté zčervenají. Rozjíždí se pěkně

Okrasky ve větších květníkách a rostliny na semena poskočily taky pěkně. Některé jsem už musel vyvázat

Jediná tmavá odrůda Peru Purple po 3 týdnech od přesazení

Chilli z Izraele již nasadilo na plody. Rostou směrem vzhůru a zatím jsou malé. Pro porovnání jich mám víc

Zde jsou zleva Sichuan 7 Star, Poinsettia Chilli a neznámé chilli z Maďarska. Jsou to asi nejvyšší Anuumky v květináčích. Již nasadily na plody, u maďarského chilli musím odpěstovat papričku na osivo

Ring of Fire, Peperoncina a Rawit Chilli (bráno zleva) pěkně keříčkovatí, řekl bych že 14 dní až 3 týdny dojedou ostatní

Rostliny na záhoně, zatím nerostou moc do výšky, nejspíš budují kořenový sytém. Jsou to prakticky všechna Jalapena, Cayenne Red, chilli z Izraele, Aji Amarillio a pár odrůd navíc

Aji Amarillo na záhoně prosperuje pěkně

stejně jako kozí rohy z Maďarska; už mám i plod na semena

Koral již také nasadil na plody

Pomocník Vás všechny zdraví

Ahoj přátelé!

Doufám, že si užíváte letní pohodu jako já
Dnešní report je u konce, další bude brzy následovat. Hezké léto Vám všem
EDIT: odstraněny překlepy