Tak jsem se vrátil ze Zlína, kde jsem byl rozhodčí na mistrovství republiky mladých hasičů, a je na čase provést další update mého letošního snažení. Ze Zlína jsem samozřejmě nepřijel s prázdnou, co se papriček týče. O fotky tentokrát nebude nouze, spousta rostlin poskočila a je dobré sem dát konečně i nějaký detail.
Chinensky mi začínají pěkně džunglovatět. Kroupy z minulého týdne je naštěstí nějak zvlášť nepoškodily, děravé listy již začaly opadávat a místo nich narůstají nové. Prakticky všechny již nasadily na plody, pouze Peito de Moca zatím narůstá. Celkový pohled na Chinensky

Detail plodů Morugy

Habanero Green (zatím asi nejvíc plodů)

Naga Norish

Habanero Yellow (kroupami asi nejvíc poškozená, rychle to však napravuje)

Habanero Mustard

Peito de Moca se pěkně rozjela

Stejná rostlina o 10 dní dříve

Anuumky ze západní stěny již nasadily na plody, jen Jalapeno Early zatím plody nemá. Ale květy již odkvétají. Baccatum se rozvětvují a rostou jako o život

Jalapena mi dělají radost. Všechna již nasadila na plody, J. Early je již dohání

Jalapeno Senorita

Detaily plodů Jalapeno NuMex Pinata. Přes počáteční problémy jde do toho

Cayenny nasadily na plody jako první a pěkně zhoustly

Plody Cayenne Purple jsou mohutné, ale zatím nefialovějí

Hybridní Cayenne Yellow. Všechny plody rostou směrem nahoru. Už se těším, až dozrají. Rostlina oproti ostatním Cayenům není tak mohutná. Uvidíme, zda ještě poroste dál

Zástupci z Baccatum již jedou směrem do výšky. Bishop´s Crown (vlevo) již nasazuje na květy, Aji Amarillo se myslím již vyhrabala z počátěčních problémů

Okrasky na terase jsou v plné parádě. Za tu dobu nad nimi vyrostla pergola, snad nebudou mít deficit světla; v případě problémů je přesunu. Oproti Anuumkám u západní stěny jsou některé vyšší. Zde si myslím, že již dovyvinuly svůj kořenový systém úměrně velikosti květináče a tak rostou vzůru. Více v detailech

Scichuan 7 Star, Poinsettia Chilli a Chilli z Maďarska (bráno zleva) se vyáhly asi nejvíc. Nasadily na plody, mám i zalepené květy za účelem získání semínek na příští sezonu

Detail plodů Chilli z Maďarska

Chilli z Izraele nezůstává stranou. Spousta květů a plodů (2 rostliny uprostřed)

Tyto kousky byly vysazeny později, ale již nabírají rychlost závratným tempem. Více v detailech

Rawit Chilli

Italská Peperoncina

Ring Of Fire

Peru Purple již keříčkovatí a nasazuje na květ

Rostliny na záhoně již rostou plným tempem. Zde je vidět, jakou tendenci mají při vytváření kořenového systému. Některé mají stonek přes 1cm v průměru. I zde již některé plodí

Aji Amarillo již nasadila na květ

Kozí rohy z Maďarska pěkně plodí. Mám i plod na semínka

Pálinda F1

Korál

Ze Zlína jsem si přivezl novou okrasku

Je krásná, ale pěkně podvyživená. Dozrávají na ní malé plody, listy jsou světlé a některé odkvetlé květy není schopna přetavit v plody. Už jem ji přesadil

Den po přesazení již tmavne první větší plod; asi jí dám brzy na přilepšenou naředěný Chlli Focus, poté režim jako ostaní. Přehnojení se nebojím, tato kytka to má kam skládat. Až se rozroste, uděláme identifikaci odrůdy.
Detail okrasek na okně. Rostlině vlevo již fialoví plody

Pomocník si užívá pohodu na svém nejoblíbenějším křesle

Krásně se tu odpočívá

No jo, tak já Vám ještě zapózuji, abyste neřekli
Dněšní report pomalu končí, ale další bude určitě brzy následovat.
Ahoj nejen tady v mém vlákně
EDIT: odstraněny překlepy