Bullets 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Bullets
Stálý člen
Reputace: 643
Obrázky: 0

Re: Bullets 2016

Příspěvekod Bullets » 22 čer 2016 20:59

Mospilan aplikován a doufám že už bude klid :) měl bych ještě otázečku na místní profíky. Aktálně hnojím 1x týdně Lignohumátem a HH na rajčata a papriky kdy přejít na Slepičince? Uvažoval jsem nad červencem a jakmile začnu hnojit Slepičincema tak HH na rajčata a papriky úplně vysadit? Díky za info. Letos jedu první rok s hnojivem a velkýma květináčema :D

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 22 čer 2016 22:09

Já jsem letos poprvé použil granulované koňské hnojivo. Dal jsem ho do desetilitrových kyblíku na tenkou vrstvu zeminy na dno, a teď mi najednou skoro všechny kytky jeví známky přehnojení, vychází mi, že se kořenový systém rozrostl k hnojivu takže, uvidíme, možná to rychle přejde a pak pojedou bomby. Taky jsem myslel, že se to dávno rozloží a jaksi to plynule bude prolínat substrátem, no a hele co to provedlo.Pořád se člověk učí, příště ty granule rozmočím a budu aplikovat opatrněji zálivkou. Zdarec a až začneš slepičince vysaď to druhé hnojivo.Můj názor! :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 22 čer 2016 22:11

Ano. pokud hnojíš slepičinci, tak dusíkaté hnojivo nemá smysl dávat.

Na slepičince přejdeš, až bude kytka dost velká, aby si chtěl jenom podpořit nasazování na květy a růst plodů. Je to individuální. Já na ně přejdu tak za měsíc.

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 22 čer 2016 22:22

Často sa tu na fóre spomína kravský, konský a slepačí hnoj. Ja som dnes v obchode natrafil na ovčí. Zatiaľ som ho nekúpil, ale na obale písali, že je 6x účinnejší, ako maštaľný hnoj. Máte s ním niekto skúsenosti? Oplatí sa ho kúpiť? Z toho, čo tu píšu, tak obsahuje vysoký podiel dusíku, takže je skôr asi na jarné použitie.
http://www.floraservis.sk/flovium.php

franco
Stálý člen
Reputace: 134

Příspěvekod franco » 22 čer 2016 22:48

JurassicChilli píše:Často sa tu na fóre spomína kravský, konský a slepačí hnoj. Ja som dnes v obchode natrafil na ovčí. Zatiaľ som ho nekúpil, ale na obale písali, že je 6x účinnejší, ako maštaľný hnoj. Máte s ním niekto skúsenosti? Oplatí sa ho kúpiť? Z toho, čo tu píšu, tak obsahuje vysoký podiel dusíku, takže je skôr asi na jarné použitie.
http://www.floraservis.sk/flovium.php
Never všetkému :-) Tú vyššiu účinnosť porovnávajú s bežným hnojom, nie s granulovaným. Keby som mám tú možnosť, určite volím pravý hnoj, samozrejme s granulami sa lepšie pracuje a hlavne nesmrdí to tak.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 23 čer 2016 08:33

Jak píšeš.. Jednak nesmrdí (trucho jo, ale není to nic hrozného), lépe se s tím pracuje (říká se, že kilo granulovaných nahrazuje vrchovatá kolečka čerstvého hnoje) a hlavně.. Je to už fermentované. Můžeš to rovnou použít. Nemusíš ho dávat do hlíny už na podzim. Klidně ho můžeš použít až během výsadby, nebo k dohnojení v průběhu sezóny. Což teda s čerstvým hnojem moc nejde.

Bullets
Stálý člen

Příspěvekod Bullets » 23 čer 2016 09:22

Kendy píše:Ano. pokud hnojíš slepičinci, tak dusíkaté hnojivo nemá smysl dávat.

Na slepičince přejdeš, až bude kytka dost velká, aby si chtěl jenom podpořit nasazování na květy a růst plodů. Je to individuální. Já na ně přejdu tak za měsíc.
Já právě nikdy nehnojíval tak se ptám abych kytkám dopřál co nejvíce to půjde :) takže kdyžtak to ještě o nějaký týden posunu však se nic nestane. Stejně kvetou a plodí i bez Slepičinců :D

Bullets
Stálý člen

Příspěvekod Bullets » 28 čer 2016 10:12

O víkendu jsem se byl opět podívat u našich a rovnou jsem obhlídnul papričky které tam mám. Musím říct že jsem tohle fakt nečekal když jsem je tam před měsícem a něco dával s nejistotou jestli z těch prcků něco vyroste... Původně měly jít ven jakmile trochu vyrostou ale nakonec zůstanou na místě kde jsou teď protože je to prý hezká dekorace :D tak jsem jim pořídil podmisky aby nedělaly ostudu. Nevím co se stalo s Jalapenos co je v popředí protože má listy větší jak moje ruce :D

Obrázek

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“