Bullets 2016
-
Bullets
- Stálý člen
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
Re: Bullets 2016
Mospilan aplikován a doufám že už bude klid
měl bych ještě otázečku na místní profíky. Aktálně hnojím 1x týdně Lignohumátem a HH na rajčata a papriky kdy přejít na Slepičince? Uvažoval jsem nad červencem a jakmile začnu hnojit Slepičincema tak HH na rajčata a papriky úplně vysadit? Díky za info. Letos jedu první rok s hnojivem a velkýma květináčema 
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Já jsem letos poprvé použil granulované koňské hnojivo. Dal jsem ho do desetilitrových kyblíku na tenkou vrstvu zeminy na dno, a teď mi najednou skoro všechny kytky jeví známky přehnojení, vychází mi, že se kořenový systém rozrostl k hnojivu takže, uvidíme, možná to rychle přejde a pak pojedou bomby. Taky jsem myslel, že se to dávno rozloží a jaksi to plynule bude prolínat substrátem, no a hele co to provedlo.Pořád se člověk učí, příště ty granule rozmočím a budu aplikovat opatrněji zálivkou. Zdarec a až začneš slepičince vysaď to druhé hnojivo.Můj názor!

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Ano. pokud hnojíš slepičinci, tak dusíkaté hnojivo nemá smysl dávat.
Na slepičince přejdeš, až bude kytka dost velká, aby si chtěl jenom podpořit nasazování na květy a růst plodů. Je to individuální. Já na ně přejdu tak za měsíc.
Na slepičince přejdeš, až bude kytka dost velká, aby si chtěl jenom podpořit nasazování na květy a růst plodů. Je to individuální. Já na ně přejdu tak za měsíc.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Často sa tu na fóre spomína kravský, konský a slepačí hnoj. Ja som dnes v obchode natrafil na ovčí. Zatiaľ som ho nekúpil, ale na obale písali, že je 6x účinnejší, ako maštaľný hnoj. Máte s ním niekto skúsenosti? Oplatí sa ho kúpiť? Z toho, čo tu píšu, tak obsahuje vysoký podiel dusíku, takže je skôr asi na jarné použitie.
http://www.floraservis.sk/flovium.php
- franco
- Stálý člen
- Reputace: 134
Never všetkémuJurassicChilli píše:Často sa tu na fóre spomína kravský, konský a slepačí hnoj. Ja som dnes v obchode natrafil na ovčí. Zatiaľ som ho nekúpil, ale na obale písali, že je 6x účinnejší, ako maštaľný hnoj. Máte s ním niekto skúsenosti? Oplatí sa ho kúpiť? Z toho, čo tu píšu, tak obsahuje vysoký podiel dusíku, takže je skôr asi na jarné použitie.
Jak píšeš.. Jednak nesmrdí (trucho jo, ale není to nic hrozného), lépe se s tím pracuje (říká se, že kilo granulovaných nahrazuje vrchovatá kolečka čerstvého hnoje) a hlavně.. Je to už fermentované. Můžeš to rovnou použít. Nemusíš ho dávat do hlíny už na podzim. Klidně ho můžeš použít až během výsadby, nebo k dohnojení v průběhu sezóny. Což teda s čerstvým hnojem moc nejde.
-
Bullets
- Stálý člen
Já právě nikdy nehnojíval tak se ptám abych kytkám dopřál co nejvíce to půjdeKendy píše:Ano. pokud hnojíš slepičinci, tak dusíkaté hnojivo nemá smysl dávat.
-
Bullets
- Stálý člen
O víkendu jsem se byl opět podívat u našich a rovnou jsem obhlídnul papričky které tam mám. Musím říct že jsem tohle fakt nečekal když jsem je tam před měsícem a něco dával s nejistotou jestli z těch prcků něco vyroste... Původně měly jít ven jakmile trochu vyrostou ale nakonec zůstanou na místě kde jsou teď protože je to prý hezká dekorace
tak jsem jim pořídil podmisky aby nedělaly ostudu. Nevím co se stalo s Jalapenos co je v popředí protože má listy větší jak moje ruce