Aha, díky moc za odpověď, no ale to jsi mi nasadil brouka do hlavy teda .proki73 píše: -rychle vysychaji
-plesnivi
-udrzeni stabilni vlhkosti je temer nemozne v obicejnych podminkach
-obal tablety zabranuje rustu korenu
- tablety take zpomaluji rust rostlin
- v substratu ve vsech pripadek pri stejnych podminkach rostly 2x rychleji a taktez drive plodily a hlavne rostliny bez tablet mely vetsi vynos jak ve foliovniku tak v truhliku i na balkone a pri likvidaci rostliin byly exemplare bez tablet vybaveny nesrovnatelne vetsim korenovym balem
Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 698
- Obrázky: 0
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
S názorem Prokiho musím souhlasit. Jiffy tablety jsou elegantním trikem, jak si usnadnit práci při velkopěstění. A taky se na nich dá vydělat jejich přeprodáváním malopěstitelům
Jiffy jednoznačně urychlí práci při manipulaci s rostlinou, to je ale tak všechno. Nedá se v nich udržet přiměřená vlhkost, pokud máš biorytmy jako většina populace, čili chodíš do práce a jezdíš na víkendy mimo domov. Jiffy buďto přemokříš anebo Ti vyschnou, ideální vlhkost se dá udržet pouze pokud je pravidelně kontroluješ. Jakmile kořen proroste přes obal tablety, tak má tendence zasychat, což znatelně zpomalí růst rostliny.
Tak abych to shrnul ... Pokud buduješ chillifarmu, tak jsou jiffy optimální volbou. Pokud jsi malopěstitel, vykašli se na to a nepodléhej reklamě.
Jiffy jednoznačně urychlí práci při manipulaci s rostlinou, to je ale tak všechno. Nedá se v nich udržet přiměřená vlhkost, pokud máš biorytmy jako většina populace, čili chodíš do práce a jezdíš na víkendy mimo domov. Jiffy buďto přemokříš anebo Ti vyschnou, ideální vlhkost se dá udržet pouze pokud je pravidelně kontroluješ. Jakmile kořen proroste přes obal tablety, tak má tendence zasychat, což znatelně zpomalí růst rostliny.
Tak abych to shrnul ... Pokud buduješ chillifarmu, tak jsou jiffy optimální volbou. Pokud jsi malopěstitel, vykašli se na to a nepodléhej reklamě.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 698
Díky moc za odpověď.Colostomizer píše:Tak abych to shrnul ... Pokud buduješ chillifarmu, tak jsou jiffy optimální volbou. Pokud jsi malopěstitel, vykašli se na to a nepodléhej reklamě.
Takže koupím ten výsevní supresivní substrát, nějaké malé květináčky mám z loňska, takže to by eměl být problém.
Teď jen jaký ten substrát, pač bych se rád co nejvíc vyhnul smutnicím a další havěti. Loni mi mušky lítaly po bytě úplně všude. I pavouk na záchodě jich pár chytil. O koupelně nemluvě a čaj nechat déle než dvě minutya stát taky nešlo - hned se tam nějaká pokoušela plavat. A to jsem spotřeboval asi 30 velkých lepových desek. A skoro všechny byly takřka plné.
-
mikki
- Stálý člen
- Reputace: 54
Ja sem koupil od Forestiny a v pohode, nic nelita...
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Tak to máme podobné zkušenostiJacopo.F. píše:Díky moc za odpověď.Colostomizer píše:Tak abych to shrnul ... Pokud buduješ chillifarmu, tak jsou jiffy optimální volbou. Pokud jsi malopěstitel, vykašli se na to a nepodléhej reklamě.![]()
Velkofarmu nebuduju (zvlášť po loňských zkušenostech, počítám s max. 20-25 rostlinami : 10 na balkón, 3 do kuchyně, 4 do obýváku, 4 do ložnice, zbytek mámě do skleníku. )
Takže koupím ten výsevní supresivní substrát, nějaké malé květináčky mám z loňska, takže to by eměl být problém.
Teď jen jaký ten substrát, pač bych se rád co nejvíc vyhnul smutnicím a další havěti. Loni mi mušky lítaly po bytě úplně všude. I pavouk na záchodě jich pár chytil. O koupelně nemluvě a čaj nechat déle než dvě minutya stát taky nešlo - hned se tam nějaká pokoušela plavat. A to jsem spotřeboval asi 30 velkých lepových desek. A skoro všechny byly takřka plné.
-
Bullets
- Stálý člen
- Reputace: 643
Jak jsem psal už několikrát v různých tématech. Hlína od Agra kterou jsem loni použil je zaručený recept na tuhle havěť
(tvrdí to hodně lidí) letos jsem pořídil substrát od Forestiny který má být supr tak uvidíme 

-
miky
- Stálý člen
- Reputace: 22
Taky by me zajimalo ktery substrat je vhodny i na presazeni. Co jsem cet mam z nich docela strach, staci mi psychicke trani muskama octomilkama na podzim
Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
-
Bullets
- Stálý člen
- Reputace: 643
Včera jsem po plese tak surfoval na netu páč jsem ještě nemohl řídit
a viděl jsem od stejného výrobce substrát na papriky a rajčata kde mají stejnou hlášku o škůdcích jako je na tomhle výsevním nebo lidi doporučují substrát za "pár" kaček z Rašelina Soběslav