Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Jacopo.F. - sezona druhá (jak tohle dopadne .....??)
Díky, mně jde hlavně o pěstování v bytě a o smutnice. Jsou skoro ve všech substrátech. Paprikám sice nijak extrémně nevadí, ale mě pěkně štvou. Vyhlásil jsem jim džihád 

Jo je to peklo, i me otravuji u prezimujich keriku a to mam vsechny zasypane nahore i dole v misce...
- DarthVikta
- Stálý člen
- Reputace: 786
Čau doktoreColostomizer píše:Díky, mně jde hlavně o pěstování v bytě a o smutnice. Jsou skoro ve všech substrátech. Paprikám sice nijak extrémně nevadí, ale mě pěkně štvou. Vyhlásil jsem jim džihád

Jak s nima bojuješ? Já jim po všech pokusech s pískem, mospilanem a podobně před pár dny naordinoval 10mio těchto "krásek", se kterýma můžou zkusit hrát na schovku

K výsevnímu substrátu - v supresivním od Forestiny jsem minulej rok neměl žádnej "bonus" a Biobizz Light Mix byl taky čistej, ale poté, co jsem kytky schoval na zimu do bytu, jsem to tam měl zas jak v zoo... Teď bojuju jen se smutnicema, a protože doba výsevu se kvapem blíží, je třeba ty neřády zlikvidovat... Určitě hodím report, jak si s nima moji noví domácí mazlíčci poradili

-
- Stálý člen
- Reputace: 22
Na to jsem take zvedavy, vsude jsem se docet ze je to jen do skleniku a tak. Tyhle valky predatoru (biologicka ochrana) se mi strasne libi. Napriklad takovy dravy roztoc na reve vinne 

Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
dávám za pravdu parazitické hlístice jsou fajn doma fungovaly ale typhlodromus piry který se specializuje spíše na svilušky my doma loni nefungoval.
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3127
- Kontaktovat uživatele:
Nezkoušel někdo bramboru ? Uříznout kousek, vložit do substrátu. Larvy smutnic se do toho zavrtají a brambora se vyhodí i s černými pasažéry. Asi to testnu.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Bojoval jsem s nimi spíše defenzivně omezením až zastavením zálivky. Koncem sezóny jsem na šesti paprikách testnul, kdo déle vydrží žíznit. Smutnice jsou fakt alieni, daly to. Papriky suché na troud a ony pořád vesele poletovaly. Snížilo to radikálně jejich počet tak na desetinu, ale přežily a bydlely v paprikových mumiích ...DarthVikta píše:Čau doktore
Jak s nima bojuješ? Já jim po všech pokusech s pískem, mospilanem a podobně před pár dny naordinoval 10mio těchto "krásek", se kterýma můžou zkusit hrát na schovku
K výsevnímu substrátu - v supresivním od Forestiny jsem minulej rok neměl žádnej "bonus" a Biobizz Light Mix byl taky čistej, ale poté, co jsem kytky schoval na zimu do bytu, jsem to tam měl zas jak v zoo... Teď bojuju jen se smutnicema, a protože doba výsevu se kvapem blíží, je třeba ty neřády zlikvidovat... Určitě hodím report, jak si s nima moji noví domácí mazlíčci poradili
![]()
Biologický boj se mi taky líbí, zvláště pokud může člověk sledovat tu třetí světovou z nadhledu jako v akváriu

Ty jo, měl jsem jich doma koncem podzimu tolik, že by se mi vyplatilo si pořídit bramborárnu. Každopádně tohle by podle prověřených doporučení starých zahrádkářů mělo fungovat ...OMO píše:Nezkoušel někdo bramboru ? Uříznout kousek, vložit do substrátu. Larvy smutnic se do toho zavrtají a brambora se vyhodí i s černými pasažéry. Asi to testnu.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Tak nevim, z medicalseeds zatím žádná zpráva, a to mi objednávku ve čtrtek potvrdili a zatím furt nic. Ticho po pěšině.
Mám to urgovat či nemám to urgovat, to je ta otázka....