
Fermentovaná omáčka lousianského stylu
- chilli-max
- Stálý člen
- Příspěvky: 963
- Registrován: 31 črc 2013 20:54
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Tak jste mě tak navnadili že to zkusím taky... nějaké zkušenosti z výrobou domácích vín mám... tak alespoň zkusím něco jiného a pálivějšího 

http://www.foto-tapety.cz
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
No, když to nenecháš octovatět, tak budeš mít chilli víno ... TMS 2014, pozdní sběrchilli-max píše:Tak jste mě tak navnadili že to zkusím taky... nějaké zkušenosti z výrobou domácích vín mám... tak alespoň zkusím něco jiného a pálivějšího

- chilli-max
- Stálý člen
- Příspěvky: 963
- Registrován: 31 črc 2013 20:54
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Právě jsem zadělal na nějakých 2l této omáčky
Mix 400g všech možných papriček, BLR, 2 druhy Habanera, Tapas, Cayenský pepř, Kulai Malayisian , Boivian Rainbow, atd. Da jsem 400ml syrovátky z kefíru, ale také trochu štávy z brokolicového Pickles no a pak trochu vinařských kvasinek. Doplnil jsem zbylý obsah vodu a jsem zvedavý jak to dopade




http://www.foto-tapety.cz
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
chilli-max píše:Právě jsem zadělal na nějakých 2l této omáčkyMix 400g všech možných papriček, BLR, 2 druhy Habanera, Tapas, Cayenský pepř, Kulai Malayisian , Boivian Rainbow, atd. Da jsem 400ml syrovátky z kefíru, ale také trochu štávy z brokolicového Pickles no a pak trochu vinařských kvasinek. Doplnil jsem zbylý obsah vodu a jsem zvedavý jak to dopade
![]()
Držím palce!

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 240
- Registrován: 18 lis 2013 13:39
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha - Žižkov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Dotaz k té druhé fázi. Pokud bych to jen odvíčkoval, dovnitř strčil hadičku až na dno a vršek uzavřel prodyšně a do hadičky pustil bublání. Šlo by to ?
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vom ... no_18.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vom ... no_18.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
JuraS. píše:Dotaz k té druhé fázi. Pokud bych to jen odvíčkoval, dovnitř strčil hadičku až na dno a vršek uzavřel prodyšně a do hadičky pustil bublání. Šlo by to ?
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vom ... no_18.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Určitě by to šlo ... octovatění pak bude mnohem rychlejší, ale budeš to muset častěji kontrolovat. Myslím, že se vzduchování vyplatí na větší objemy (1,5 litru omáčky jsem octovatěl asi dva týdny).
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 240
- Registrován: 18 lis 2013 13:39
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha - Žižkov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/chi ... ky-ii.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Jo Jo, jeden z mých nejoblíbenějších blogů 

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti