Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
chilli-max
Stálý člen
Příspěvky: 963
Registrován: 31 črc 2013 20:54
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod chilli-max » 17 srp 2014 17:38

Tak jste mě tak navnadili že to zkusím taky... nějaké zkušenosti z výrobou domácích vín mám... tak alespoň zkusím něco jiného a pálivějšího :firy:
http://www.foto-tapety.cz

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 17 srp 2014 18:39

chilli-max píše:Tak jste mě tak navnadili že to zkusím taky... nějaké zkušenosti z výrobou domácích vín mám... tak alespoň zkusím něco jiného a pálivějšího :firy:
No, když to nenecháš octovatět, tak budeš mít chilli víno ... TMS 2014, pozdní sběr ;)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
chilli-max
Stálý člen
Příspěvky: 963
Registrován: 31 črc 2013 20:54
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod chilli-max » 03 zář 2014 22:05

Právě jsem zadělal na nějakých 2l této omáčky :-) Mix 400g všech možných papriček, BLR, 2 druhy Habanera, Tapas, Cayenský pepř, Kulai Malayisian , Boivian Rainbow, atd. Da jsem 400ml syrovátky z kefíru, ale také trochu štávy z brokolicového Pickles no a pak trochu vinařských kvasinek. Doplnil jsem zbylý obsah vodu a jsem zvedavý jak to dopade :thumbup: :angry1:
http://www.foto-tapety.cz

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 03 zář 2014 22:46

chilli-max píše:Právě jsem zadělal na nějakých 2l této omáčky :-) Mix 400g všech možných papriček, BLR, 2 druhy Habanera, Tapas, Cayenský pepř, Kulai Malayisian , Boivian Rainbow, atd. Da jsem 400ml syrovátky z kefíru, ale také trochu štávy z brokolicového Pickles no a pak trochu vinařských kvasinek. Doplnil jsem zbylý obsah vodu a jsem zvedavý jak to dopade :thumbup: :angry1:


Držím palce! :)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


JuraS.
Stálý člen
Příspěvky: 240
Registrován: 18 lis 2013 13:39
Reputace: 1
Obrázky: 0
Bydliště: Praha - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod JuraS. » 04 zář 2014 09:32

Dotaz k té druhé fázi. Pokud bych to jen odvíčkoval, dovnitř strčil hadičku až na dno a vršek uzavřel prodyšně a do hadičky pustil bublání. Šlo by to ?
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vom ... no_18.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 04 zář 2014 10:08

JuraS. píše:Dotaz k té druhé fázi. Pokud bych to jen odvíčkoval, dovnitř strčil hadičku až na dno a vršek uzavřel prodyšně a do hadičky pustil bublání. Šlo by to ?
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vom ... no_18.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Určitě by to šlo ... octovatění pak bude mnohem rychlejší, ale budeš to muset častěji kontrolovat. Myslím, že se vzduchování vyplatí na větší objemy (1,5 litru omáčky jsem octovatěl asi dva týdny).


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


JuraS.
Stálý člen
Příspěvky: 240
Registrován: 18 lis 2013 13:39
Reputace: 1
Obrázky: 0
Bydliště: Praha - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod JuraS. » 04 zář 2014 15:46

http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/chi ... ky-ii.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 04 zář 2014 15:54

Jo Jo, jeden z mých nejoblíbenějších blogů :)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017



Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů