Zdravím všechny,sezona je v plném proudu,sklizeno slušné množství annumek(fireflame,damian,kristian,koral),začínají se vybarvovat první haba,bohužel fotky jsem nedělal.
Můj dotaz:Měl jsem v plánu úrodu zpracovat na omáčky,konkrétně se mi líbila meruňková a s višněmi.Nějak se mi ale nepotkaly suroviny,když zrálo ovoce,papriky teprve nasazovaly plody.Co bude lepší pro příště,použít čerstvé ovoce a sterilované nebo sušené chilli,nebo raději čerstvé papriky a konzervované ovoce,případně jinou kombinaci?
Díky
Chilli omáčky
- Berry161
- Stálý člen
- Příspěvky: 308
- Registrován: 06 led 2015 00:22
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
- Bydliště: zeměkoule
Re: Chilli omáčky
Podle mě zmrazení ovoce na měsíc nebo dva asi nic nezkazíš a papričky dojedou ale višně už jsou pryč a meruňky už taky asi nebudou
Re: Chilli omáčky
Díky,myslel jsem to spíš na příští sezonu.
- Ernest
- Stálý člen
- Příspěvky: 203
- Registrován: 23 črc 2015 13:16
- Reputace: 10
- Obrázky: 0
- Bydliště: Střed města Prahy
Re: Chilli omáčky
Taky se primlouvam za rychle zmrazeni predkrajeneho ovoce...dva mesice neni problem a kdyz se to dobre rozmrazi (ve velkem mnozstvi v kelimku se maji obcas tendenci rozpoustet a "topit"...pak duzina neni tak uzasna) daji se udelat i vcelku krupave kousky ovoce v omacce / jamu
Re: Chilli omáčky
Osobně mám vyzkoušenou obrácenou cestu - docela hodně chilli si rozkrájené a očištěné rychle zamrazuji, abych ho měl při vaření k dispozici celoročně - když tedy při vaření potřebuji, tak jen hrábnu a mám. Když se to dobře zamrazí a odmrazí, tak rozdíl nepoznám.
V tvém případě ale píšeš, že ovoce ti dojelo rychleji, takže není nad čím přemýšlet a jel bych postup co píšou kolegové.
V tvém případě ale píšeš, že ovoce ti dojelo rychleji, takže není nad čím přemýšlet a jel bych postup co píšou kolegové.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti