Moje rocota vysetá 25.10., tj. jsou jim necelé 2 měsíce; umístění JV okno, denně jim svítím 16 hodin. Vedle Fish Pepper, v pozadí 2ks Haba White Long (ty nejmenší), následují Serrano, Peito De Moca... vše chci mít na pěstování indoor, pokud se podaří.
Darované rocoto od padr, sestříhnuté a lehce chycené prvními mrazíky, staré listy popálené postupně opadávají, nové výhonky až 25cm dlouhé. Po levé straně Jalapeno Chichimeca, opět 2 plody dozrávají, další 4 zelené, velikost se postupně zmenšuje. Uvidíme.
Obrůstající 7Pot Jonah.
Zbylé zazimované rostliny se tváří, že žijí, kromě jednoho 7Potu, který byl na odpis již na podzim, ale bylo mi ho líto vyhodit. Jsou v místnosti s oknem na SV, teplota 10-12°C.
Na příští sezónu jsem připraven, zbývá víceméně koupit jen substrát a perlit. Letos bude hoooodně bohatý ježíšek, hnojiva tekuté i granulované na celou zahradu, květináče, kýble na chinesky... asi si budu muset dát jeden stromeček do garáže, nebudu to všechno tahat do obýváku.

Na závěr jen ve zkratce: lobo nálev je luxusní, mám vše zavařeno půl na půl klasický na okurky a tento, jsem schopen takto dát i nějakou tu vraždu. Moje maximum, co si vychutnám, jsou jinak Haba atd. Proto budu příští sezónu mít spoustu chinesek po jednom ks, budu doufat že vyrostou a zaplodí a chci hledat svoji oblíbenou, která zachutná a stane se stabilní součástí každé další sezóny. Pokud to má nad 1M SHU, už je to celkem boj. Přece jen čerstvá paprička je úplně něco jiného než nějaký extrakt apod. "Chutnal" jsem na Chillibraní mmj. extrakt 6,4M... slovo chutnal je schválně v uvozovkách, je to hořkej hnus, ale v čokoládě ho mám doma a to už se dá.
Dále Chu-nan pasta. Toho, kdo to vymyslel, by měli posvětit.

Jirka