Volám sa Peter. Mám 42 rokov a pestovaniu rastlín sa venujem už asi 30 rokov. Pestujem hlavne liečivé byliny, citrusy a iné tropické, subtropické a exotické rastliny. V minulosti som už pár rokov pestoval aj chilli, ale moc to u nás doma nikto nejedol, lebo nikto nemal rád pálivé jedlo, tak som sa chilli venoval len okrajovo. V minulom roku (2015) mi ale akosi záhadne začalo chutiť ostrejšie jedlo (asi som tehotný hehe

Takže tento rok začínam skromnejšie s pár odrodami a uvidím ako to dopadne, aká bude úroda a či ju zvládnem spracovať. Ak to bude v pohode, tak na budúci rok trochu rozšírim počet pestovaných odrôd.
Tento rok som teda zasadil toto:
- Cayenne červené
- Cayenne žlté
- Acapulco purple
- Koral
- Trinidad Moruga Scorpion
- Serenade (z plodu kúpeného v Lidli, takže nemám úplnú istotu, či je to skutočne Serenade)
- Scotch Bonnet (podobne ako Serenade tiež z plodu z Lidlu a tiež neistota, či je to Scotch Bonnet, viz iné vlákno na tomto fóre.)
potom nejaké sladké papriky
- kápia Radmila F1
- veľkoplodá paprika kalifornského typu Ožarowska
- no name grécka kápia z plodu z Kauflandu (na etikete nebol uvedený názov odrody)
Niektoré odrody ešte nevyklíčili, takže ešte nie je jasné ako to dopadne a koľko bude čoho.
Plánujem si tu na fóre založiť vlastnú galériu vonkajšieho pestovania v ktorej sa pochválim fotkami.