
Přesně stejné otázky jsem loni řešila taky a prozatím to mám takto:
1)
sušení mi šlo nejlíp v sušičce na ovoce - mám hodně plat, tak jsem si pár označila a používán jen na chili, silnostěné papričky (Habanera) nakrájené na 1/4, tenkostěné stačí na1/2 a mrňousky klidně vcelku
Drcení tyčákem bylo moc nahrubo, pořídila jsem levný elektrický mlýnek na kafe a nadrtím si vždy trochu do zásoby, Mlýnek používám i na domácí zeleninovou podravku ale kafe už bych si z něj nedala

Skladuju nasucho v zavařovacích sklenicích, vybrané druhy samostatně a zbytek ve směsi,
2)
Malá sklenička sušeného permanentně v kabelce - často používáme nadrzo v restauraci.
Skvělé jsou Lobovy KALŇÁKY - jen dávám mnohem méně cukru
ostatni-chilli-recepty/exkluzivni-nalev ... t4089.html
Chunan pasta od Tea Racera je luxusní
Zeleninová pomazánka - rajčata, paprika, cibule ve stejném poměru nasekat, podusit, dochutit (ocet, citrón, česnek, zázvor, případně cukr), zavařit, papriku dávám sladkou + trošku ostré
3)
Abych zjistila, která paprička je nejlepší, mám letos vysazené od každého druhu něco - jen s pálivostí se zatím držím při zemi - nemáme dost plechové huby
