Sušit jsem začal asi před půl rokem, takže jsem stále začátečník. Suším zatím pouze hovězí nakrájené na plátky. Osvědčilo se mi krájet plátky v tloušťce 1-1,5cm. Poté jemně pocukrovat, posolit dle chuti a rovnoměrně okořenit sušeným chilli dle vlastní chuti. Obvykle mám každé plato s jinou paprikou.
Osvědčilo se mi dochucovat: RING OF FIRE, SPARKLER, BHUT JOLOKIA SALMON, AJI WHITE FANTASY, LEMON DROP.
Po usušení nakrájím na malé jednohubky a zatavím do malých pytlíčků, jinak to nemá dlouhou trvanlivost.
Zkoušel jsem i ochucovat různými sojovkami atd., ale bylo to vše nepoživatelné. Tady platí méně je více.
Další cíl mám sušení v kuse při pokojové teplotě dle jednoduchého recept: na den do cukru, na 1-2 dni do soli, poté obalit do koření a do plátna a zavěsit do průvanu. Na podzim jsem v Plzni na srazu ochutnal podobným způsobem připravené vepřové a bylo super.
Sušené maso s chilli
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 790
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2416
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1383
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3369
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Pohodička v podvečír
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1383
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3369
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Sušený vysoký roštěnec si přeci zaslouží pohodičku že pane Lazar!
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1383
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3369
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
No snažil se, ale stále vidím rezervy...
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 719
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Re: Sušené maso s chilli
Také jsem měl to štěstí, že se mi dostalo vzorků od Barona fon Žopy.Baron z Žop píše: ↑30 led 2021 08:05Sušený vysoký roštěnec si přeci zaslouží pohodičku že pane Lazar!
Je to vrah!!!
Naprosto vyladěná chuť koření a velice příjemné zaštipování na jazyku s relativně dlouhou výdrží.
Musím uznat, že něco tak výborného jsme již dlouho neměli. Mluvím v množném čísle, neboť o takovou lahůdku by bylo nanejvýš sobecké se nepodělit s rodinkou a přáteli.
Děkuji Baronkovi za mimořádný gastronomický zážitek.
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 291
- Registrován: 30 kvě 2020 17:49
- Reputace: 1011
- Obrázky: 0
- Bydliště: Mezi Brnem a Olomócó
Re: Sušené maso s chilli
Tak i na nás se usmálo štěstí a dorazil k nám Baronův vzorekBaron z Žop píše: ↑30 led 2021 08:05Sušený vysoký roštěnec si přeci zaslouží pohodičku že pane Lazar!
Dokonalé, vyšperkované, mňamózní… přesně takové my tuze rádi, poděkování letí směr Žopy
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů