co tak tam najebat este aj 2 taketo vetraky https://www.hexagarden.cz/Garden-High-P ... -d2600.htmBonebreakers píše: ↑29 led 2021 12:594 martinS
No asi mám problém s teplotou, ne toho světla, ale teplota v boxu, jsem o 5C více než předtím jsem na 27-30C. Ventilátor naplno a jede pořád, ještě jsem otevřel box a jsem na cca.27C. Za chvíli mi dojdou nápady.
growbox
Re: growbox
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
A můžeš mi vysvětlit na co by mi tam tyhle sranda větrníky byly. Já potřebuji dostat teplej vzduch ven z boxu a ne tam vnitř dělat vzduchovej kolotoč. Ventilátor na to mám dostatečnej - 100mm axiální VKO co tahá 105 m³/h, takže box 60x90x98 když se zapne "natlakuje" , je viditelne lehce nafouknutej a fučí toho ven dost. Problém je ten, ze mi dovnitř žene zpět jen lehce chladnějši vzduch než vytlačuje, páč mám v kaclu moc teplo. Protože na topeni mám ještě pařníček s pěti rostlinkama na vyklíčeni a až ho vypnu, tak by se to mělo zlepšit. Tyhle nesmyslné větrniky jsou na h...o nebo max. na trávu, kdyz potřebuješ, aby byla v pohybu kvůli plísním. Pokud se Ti líbí můžeš si dát do boxu dva na každou stranu jeden a potom napsat jak se osvědčily. 

Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Bonebreakers píše: ↑29 led 2021 18:00A můžeš mi vysvětlit na co by mi tam tyhle sranda větrníky byly. Já potřebuji dostat teplej vzduch ven z boxu a ne tam vnitř dělat vzduchovej kolotoč. Ventilátor na to mám dostatečnej - 100mm axiální VKO co tahá 105 m³/h, takže box 60x90x98 když se zapne "natlakuje" , je viditelne lehce nafouknutej a fučí toho ven dost. Problém je ten, ze mi dovnitř žene zpět jen lehce chladnějši vzduch než vytlačuje, páč mám v kaclu moc teplo. Protože na topeni mám ještě pařníček s pěti rostlinkama na vyklíčeni a až ho vypnu, tak by se to mělo zlepšit. Tyhle nesmyslné větrniky jsou na h...o nebo max. na trávu, kdyz potřebuješ, aby byla v pohybu kvůli plísním. Pokud se Ti líbí můžeš si dát do boxu dva na každou stranu jeden a potom napsat jak se osvědčily.![]()
Tyhle ventilátory co máš je vyloženě divné dávat jako přítah (imho jakékoli, boxy se fakt nemají nafukovat, odolnější se dělají aby vydrželi podtlak) a nikoli jako odtah k čemuž jsou určeny. Když je dáš jako přítah tak ti to fučí dovnitř a díky dynamice se to tam právě točí jak kolotoč. Jinak žádná sláva, obyč. 12V větráček do PC udělá až 100 m³/h, můj dává 130 m³/h (oprava, vyměnil jsem 16cm za 120mm silent verzi při 80 m³/h). Takže si ten větrák dej na odtah, na druhé straně odspodu otevři díru aby to tahalo diagonálně přes světlo. Ale ano, takové teplo v místnosti taky udělá své. Takhle nějak tam mám ten ventoš uchycený já, určitě to půjde nějak i s tím velkým bez trubky.

Naposledy upravil 8 dne Lexter; celkem upraveno 29x.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
a inak este jedna vec este musite vysvetlit ako malemu decku ako je to s tym svietenim termostatom a spinacom ze mi bude ten vetrak zapinat trebarz na hod a 2h vypnute alebo ako.... to este bude ina chemia,.,,, Pardon ale ja som trochu jednoduchsi

- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
4 lexter
Jo tohle mne taky napadlo otočit proudění vzduchu v boxu, ale už bylo odpoledne a byl jsem línej něco dělat. Aktuálně mám ventilátor dole a vzduch jsem tlačil dovnitř a otvor na výfuk vzduchu nahoře, tak to celé otočím ventilátor dám nahoru a vzduch jim budu tlačit ven a dole nechám otvor co bude nasavat. O víkendu stejně půjdu zalévat tak to přehodím u toho SJ je to brnkačka, tam se to jenom nacvaká do tech předpripravených plastových uďělátek-držáků. Jo neboj, taky mám něco nastavěno PC aby byly quiet and cool (sice mimo téma chilli ,ale taky pěkné v bedně od be quiet! )
To bude v pohodě kytky jsou ještě na dvou poddeskách, takže je vytáhnu během chvilky a potom jenom přehodím větrák, už jsem to chtěl udělat loni, ale potom jsem se a to vykašlal, protože s tím předcházejícím světlem to nevadilo, tedy trochu mně štvalo, jak jsem kdysi už psal, že jsem si snížil počet pozic, kdy ty těsně u větráku jsem musel oželet díky tomu přítahu.

Zpět k chilli, tady máš netopére tu meteo stanici, a tohle jsou hodnoty když jsem trochu otevřel box a hlavně okno v kanclu

To přehození bude v pohodě, takhle to vypadalo, když jsem box skládal, jsou tam vidět ty plastové úchyt a co má SJ dobře vychytané.

Jo tohle mne taky napadlo otočit proudění vzduchu v boxu, ale už bylo odpoledne a byl jsem línej něco dělat. Aktuálně mám ventilátor dole a vzduch jsem tlačil dovnitř a otvor na výfuk vzduchu nahoře, tak to celé otočím ventilátor dám nahoru a vzduch jim budu tlačit ven a dole nechám otvor co bude nasavat. O víkendu stejně půjdu zalévat tak to přehodím u toho SJ je to brnkačka, tam se to jenom nacvaká do tech předpripravených plastových uďělátek-držáků. Jo neboj, taky mám něco nastavěno PC aby byly quiet and cool (sice mimo téma chilli ,ale taky pěkné v bedně od be quiet! )
Spoiler!
Zpět k chilli, tady máš netopére tu meteo stanici, a tohle jsou hodnoty když jsem trochu otevřel box a hlavně okno v kanclu
To přehození bude v pohodě, takhle to vypadalo, když jsem box skládal, jsou tam vidět ty plastové úchyt a co má SJ dobře vychytané.
Naposledy upravil 2 dne Bonebreakers; celkem upraveno 29x.
Bone

- Bonebreakers
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
4 netopére
Takže existuje nějaké uďělátko - zásuvka s jejiž pomocí programovatelného digitálního časového spínače (dále jen "spínač") lze předem nastavit určitý čas zapnutí či vypnutí (on/off) domácích spotřebičů. Je ideální pro úsporu energie a bezpečnost v domácnosti. Funkce odpočítávání umožňuje zapnutí či vypnutí spotřebiče v předem nastaveném čase a funkce náhodného zapnutí/vypnutí (random) vám umožňuje zapínat či vypínat spotřebiče v nepravidelných časech, takže je ideální nejen pro některé automatické funkce v domácnosti, ale také chrání před vloupáním během nepřítomnosti. LCD displej ukazuje stav nastavení programu a reálný čas. Maximální počet programů pro vypnutí/zapnutí je 140 za týden. Tato digitální spínací zásuvka, nebo-li časovač, je ideální pro nastavení zapnutí a vypnutí jakýchkoliv elektrických spotřebičů. Je spolehlivý i v nepřítomnosti. Viz. odkaz na zásuvku kterou používám :
a aby to nebylo jednoduché existují i mechanické varianty, a jestě o hodně dražší ovládané aplikací na dálku. 
Takže existuje nějaké uďělátko - zásuvka s jejiž pomocí programovatelného digitálního časového spínače (dále jen "spínač") lze předem nastavit určitý čas zapnutí či vypnutí (on/off) domácích spotřebičů. Je ideální pro úsporu energie a bezpečnost v domácnosti. Funkce odpočítávání umožňuje zapnutí či vypnutí spotřebiče v předem nastaveném čase a funkce náhodného zapnutí/vypnutí (random) vám umožňuje zapínat či vypínat spotřebiče v nepravidelných časech, takže je ideální nejen pro některé automatické funkce v domácnosti, ale také chrání před vloupáním během nepřítomnosti. LCD displej ukazuje stav nastavení programu a reálný čas. Maximální počet programů pro vypnutí/zapnutí je 140 za týden. Tato digitální spínací zásuvka, nebo-li časovač, je ideální pro nastavení zapnutí a vypnutí jakýchkoliv elektrických spotřebičů. Je spolehlivý i v nepřítomnosti. Viz. odkaz na zásuvku kterou používám :
Spoiler!

Bone

benebrokse To přehození bude v pohodě, takhle to vypadalo, když jsem box skládal, jsou tam vidět ty plastové úchyt a co má SJ dobře vychytané.

[/quote] aj tak nechapu jedno preco mas ten ventilator dole vsak ja tomu rozumiem tak ze ten odtahovy ventilator ma byt hore a tam dole kde ho mas ty ma byt len diera .... na privod vzduchu... Takze z toho obrazku mi blika kontrolka v hlave ze to to mas vlastne naopak
[/quote] aj tak nechapu jedno preco mas ten ventilator dole vsak ja tomu rozumiem tak ze ten odtahovy ventilator ma byt hore a tam dole kde ho mas ty ma byt len diera .... na privod vzduchu... Takze z toho obrazku mi blika kontrolka v hlave ze to to mas vlastne naopak
a napadla ma este jedna vec.... vlastne tie rastlinky budu v boxe a tam bude tych 25C budu rast ako diva svina a potom v maji ich presadim von do kvetinacov nakolko nemam sklenik budu si musiet zvyknut na ine teplotne soky noc den a tak neohrozi ich to v raste nezabrzdia sa?