growbox

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521
Obrázky: 0

Re: growbox

Příspěvekod MartinS » 27 led 2021 14:20

Jinak netopier zapomnel tedy poznamenat ze ma mars hydro. Nebylo by tedy lepsi to zkusit pod tim a pak kdyz nepujde resit nejaky dalsi prisvit?

Bonebreakers
Stálý člen
Reputace: 1941
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bonebreakers » 27 led 2021 14:48

Shop píše, že posílají, tak do pátku max. pondělí to tu mám. Ale jak bylo v jednom filmu :" A běda vám, běda vám, jestli mi to nepůjdu. Běda vám."
Jestli to neporoste lépe, tak si k Vám dojedu a papriky bude jíst odspoda. :thumbup: hi hi. Jasňačka fotky dám hned po instalaci pro porovnání.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021

:jalapeno: Bone :jalapeno:
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

Lexter
Stálý člen
Reputace: 1300

Příspěvekod Lexter » 27 led 2021 15:29

Bonebreakers píše:
27 led 2021 14:48
" A běda vám, běda vám, jestli mi to nepůjdu. Běda vám."

Jistě, že to půjde, jen je to zbytečné a předražené. Tahle osvětlení jsou primárně na trávu která má extrémně mizerné semenáčky s maličkou plochou listů takže pod zářivkou, byť vitalkou se dokážou vytáhnout na 15 čísel než nahodí pravé lístky a trochu se srovnají. Je to dáno jejich rychlým růstem spolu s plochou děložních lístků. Vyzkoušeno. Papriky a rajčata jsou mnohem tolerantnější. Jinak bych těžko odchoval 80 sazenic v prvotřídní kondici pod 100W vitalkami. Omlouvám se, ale trochu si tu ťukám na čelo. Netopejrovi a Bonebakersovi se nakukalo, že pár rostlin potřebuje 220W osvětlení kvůli předpěstu, cenu nechávám stranou. Je to naprostý nesmysl. Takový výkon potřebujete pro jinou "zeleninu". Nahoníte pár cm přinejlepším. A to mám za sebou panely, HM a sodíkové výbojky, trubice, CFL. Pravda je že u chilli nepotřebujete takový výkon ani zdaleka.

Jak říkám, to je tvoje věc, skutečně a těším se na pokrok tvých rostlinek, protože pojedou výborně, jen jsem chtěl uvést věci na pravou míru.

A propo: Tím stínítkem od Starlight oproti hammeru nahoníš skoro nic. Už hammery jsou velmi kvalitní (90% odrazu a více) a kvalitativní rozdíl pod takovým osvětlením mezi hammerem a starlightem subjektivně nepoznáš.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This

Bonebreakers
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bonebreakers » 27 led 2021 15:53

Hele já to beru takhle doposud jsem to valil na 2x18 w a pohoda taky to šlo a asi by to bylo v pohodě i do budoucna. Ale začal jsem přemýšlet že tam dám ješte jedno světlo 2x18w jako už mám aby to lépe vykrylo celou plochu. Přemýšlel jsem i o LED od SJ ale ty jsou předražené. Jo a ty dvě zářivky a Modus kryt by mne vyšel na půlku. Ale prostě jsem chtěl jednu svetelnou plochu - modul co je skoro tak velkej jako plocha boxu, nízkej a i trochu bude svítit. Že to je cenově nadhodnocené a co v tomto segmentu není. Ale pro mne to zase není tolik, abych druhej den neměl na rohlíky, ano není to nejlevnější a možná dát si ještě jedno, co tam už mám, by bylo tak na 9/10 cena výkon. Neboj, těch jinak zelených kytiček a udělátek na ně, si mohu dovolit říci, že jsem viděl o mnoho více než tady všichni dohromady. A něco málo i o tomhle pěstování vím, ne že bych to pěstoval, spíše bohužel naopak.
S těma světlana se to u mne má asi tak, prostě se mi líbilo, asi jako když si ženská kupuje auto ne podle motoru, ale podle zrcátka ve stínítku u spolujezdce. Prostě dizajnově vychytanej GrowBox :jalapeno: Uvidim třeba si řeknu byla to blbost no takovejch už člověk udělal.
No také nechápu, kdo svítí na chilli sodíkem nebo něčím co připomíná leteckej světlomet z 2 světové. Všeho s mírou jak se říká. A v této blbě době není na škodu si občas udělat radost.
Naposledy upravil 1 dne Bonebreakers; celkem upraveno 27x.

Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

Lexter
Stálý člen

Příspěvekod Lexter » 27 led 2021 16:01

Bonebreakers píše:
27 led 2021 15:53
Že to je cenově nadhodnocené a co v tomto segmentu není.

Však samozřejmě, trvakař se snaží nahonit každej gram a tak vyplázne šílené sumy. Neexistuje světlo speciálně pro něco jiného. Vždy jen vybíráme mezi amatérským typem a něčím pro ganju.

Bonebreakers píše:
Neboj, těch jinak zelených kytiček a udělátek na ně, si mohu dovolit říci, že jsem viděl o mnoho více než tady všichni dohromady.

Proti tomu žádná, já jen předpěstovával, nevím, možná deset kol ale výsledné rostliny jsem skorem neviděl. To už šlo mimo mě.

Bonebreakers píše:
S těma světlana se to u mne má asi tak, prostě se mi líbilo, asi jako když si ženská kupuje auto ne podle motoru, ale podle zrcátka ve stínítku u spolujezdce.

No však jasně. Já jen uvádím na pravou míru Martinovi doporučení které nemají u předpěstování paprik moc silný základ a jsou hodně přemrštěná.
Naposledy upravil 1 dne Lexter; celkem upraveno 27x.

Bonebreakers
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bonebreakers » 27 led 2021 16:04

Uvidím až to tam dám co to udělá, když tak potom mohu doporučit nebo říci od toho pryč je to o ničem.
JJ Martin mi myslím, říkal kdysi, že těch mizernych 2x18w v tak velkým boxu, to na žádnou slávu nebude. :respect:
Naposledy upravil 1 dne Bonebreakers; celkem upraveno 27x.

Lexter
Stálý člen

Příspěvekod Lexter » 27 led 2021 16:05

Bonebreakers píše:
27 led 2021 16:04
Uvidím až to tam dám co to udělá, když tak potom mohu doporučit nebo říci od toho pryč je to o ničem.

Na vodě, poroste ti to velmi dobře, doporučení nastane tak jako tak. Já jen říkám, že stejnou službu udělá řádově výhodnější varianta. To je celé. Popravdě jsem spíš nakrknutý, začátečník se tu zeptá pod čím vypěstovat pár sazenic a už tu lítají slova jako výbojka, alucraft, pod 200W na pár rostlin ne, apod... Až si to tu přečte nějaký další tak by mě musela hanba fackovat kdybych k tomu něco neřekl.

Bonebreakers
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bonebreakers » 27 led 2021 16:30

Tohle vlákno je spíš takovej hec pro netopýra, který se už druhý nebo třetí rok rozmýšlí co pořídí za sestavu.

Zpět na „Začátečnický koutek“