Dnešní sklizeň.
Vsezvedovo začátek 2019/2020
-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
- Obrázky: 0
Re: Vsezvedovo začátek 2019/2020
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
BRMX začínají kvapem dozrávat.
V sobotu jsem do těstovin testl pár kousků (čti dva). Trochu jsem se obával, že budou moc ostré. Nezapřou svůj Chinense původ a vůni, ale pal je pro mne snesitelný. Pravděpodobně je příští rok znovu nasadím.

V sobotu jsem do těstovin testl pár kousků (čti dva). Trochu jsem se obával, že budou moc ostré. Nezapřou svůj Chinense původ a vůni, ale pal je pro mne snesitelný. Pravděpodobně je příští rok znovu nasadím.
-
- Stálý člen
Pořídil jsem si malý ruční mixer jen na pálivé a hned jsem jej musel otestovat.
Suroviny na první Chunanku

Jen se musím přiznat, že BRMX jsem tam nakonec nedal, třeba příště. Nynější pal je na první výrobek dostatečný. Raději začít z lehka.
A takhle to dopadlo. Měl jsem obavy z chuti, protože nemám rád zázvorové potraviny, ale už teď je chuť skvělá a nevím jestli stačí uzrát.

Suroviny na první Chunanku
Jen se musím přiznat, že BRMX jsem tam nakonec nedal, třeba příště. Nynější pal je na první výrobek dostatečný. Raději začít z lehka.
A takhle to dopadlo. Měl jsem obavy z chuti, protože nemám rád zázvorové potraviny, ale už teď je chuť skvělá a nevím jestli stačí uzrát.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Hehe, byl jsem na to při prvním pokusu o chunanku uplně stejně, taky jsem si říkal že ten zázvor z toho bude děsně čouhat atp. A ono né. 
A jedna rada: fakt stojí zato si jednu skleničku schovat sám před sebou hned z první pokusné várky, a dát jí alespoň 2-4 týdny čas. Neskutečně to dozraje, chuť se propojí ,a jde to ještě o chuťový level výše.
Btw, totéž pak platí ještě jednou když člověk dělá velkou várku na vrcholu sklizně a má šanci schovat někam pár skleniček na X měsíců, čím starší tím lepší.

A jedna rada: fakt stojí zato si jednu skleničku schovat sám před sebou hned z první pokusné várky, a dát jí alespoň 2-4 týdny čas. Neskutečně to dozraje, chuť se propojí ,a jde to ještě o chuťový level výše.
Btw, totéž pak platí ještě jednou když člověk dělá velkou várku na vrcholu sklizně a má šanci schovat někam pár skleniček na X měsíců, čím starší tím lepší.

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
Tak konečně jsem sehnal na další Chunanku všechny suroviny v lepší kvalitě. Jsou to pěkně růžová himalájská sůl, hnědý třtinový cukr, rýžové víno (nikde v Plzni není žádný výběr, tak snad to bude v pořádku použitelné, ani tam neni napsáno že jde o Sake). Jo a česnek došel a v obchodu měli jen domácí, tak s ním budu šetřit.

-
- Stálý člen
Big red mama ? - Semínka BRMX mám od Golonky. Ze 3 rostlinek 2 vypadají jako tato a třetí je oranžová BRMX.
edit: tak se jedná o červenou variantu BRMX, teprve F3.

Jolokia salmon

BRMX

Suroviny na dnešní Chunan pastu - původně měla být pouze z červených, ale u Lemon drop mi občas opadávají nějaké papričky. Někdy již malé zelené, drží na kytce jen silou vůle. Papričky jsou Bishopova koruna, Bomba v ráji, Bolívijská duha a jeden Lemon drop

edit: tak se jedná o červenou variantu BRMX, teprve F3.
Jolokia salmon
BRMX
Suroviny na dnešní Chunan pastu - původně měla být pouze z červených, ale u Lemon drop mi občas opadávají nějaké papričky. Někdy již malé zelené, drží na kytce jen silou vůle. Papričky jsou Bishopova koruna, Bomba v ráji, Bolívijská duha a jeden Lemon drop
Naposledy upravil 1 dne vsezved; celkem upraveno 12x.
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Ty ses nějak do tej chunanky pustil s vervou.
Taky mě čeká letos první zkoušení. 
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

-
- Stálý člen
Nějak mi zachutnala a to není ani uzrálá. Zrovna jsem měl Chunanku na chlebu s máslem, na topinkách je taky super. Už mám jen dvě skleničky na uskladnění, tak budu o víkendu opět vyrábět. Jen nevím kdy má začít kvasit a jak to poznám.