Problémy s listy chilli paprik
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Problémy s listy chilli paprik
Trus sú tie miniatúrne, čierne bodky okolo žilnatiny listov. Ja ich na fotografii vidím. Ale samozrejme mám k dispozícii len tú jednu fotografiu. Reálnym pohľadom na rastlinu by sa toho dalo zistiť viac. Aj tak by som to ale podľa toho trusu a charakteristického požeru zeleného pletiva listov tipoval na 95% na trásněnky.
V reálu úplně černý tečky nevidím. Zkusim večer dotlacit ještě nějakou další fotku
Jurassic ma pravdu.
Na 100% je tam minimalne trasenka + mozna jeste neco dalsiho.
Tak pekne stribrne listy snad neumi zadny jiny skudce.
Volil bych karate(ted nemyslim bojove umeni ale pripravek) . Kdyz jsem zkousel Rock effect, bylo to spis No effect.
Na 100% je tam minimalne trasenka + mozna jeste neco dalsiho.
Tak pekne stribrne listy snad neumi zadny jiny skudce.
Volil bych karate(ted nemyslim bojove umeni ale pripravek) . Kdyz jsem zkousel Rock effect, bylo to spis No effect.
ok, pokud je to tou stříbrnou, tak jasně. já sem jenom nikde t ymrchy nenašel a černý tečky taky ne.
a to karate můžu i když už mám plody před sklizní? nebo to už není vhodné? pro jistotu ještě akorát odjíždím na dovolenou, tak bych to stříknul a nechám sousedce na zalejvání. to sem zvědavej, co tam potom najdu.
Dusurban 480 EC jste zkoušeli? líbí se mi, že je to formou zálivky.
BTW ještě jsem našel, že na odchyt se používají nějakeé barevné destičky. to stačí normální lepicí papír, nebo tak něco?
přikládám ještě 3 obrázky:

a to karate můžu i když už mám plody před sklizní? nebo to už není vhodné? pro jistotu ještě akorát odjíždím na dovolenou, tak bych to stříknul a nechám sousedce na zalejvání. to sem zvědavej, co tam potom najdu.
Dusurban 480 EC jste zkoušeli? líbí se mi, že je to formou zálivky.
BTW ještě jsem našel, že na odchyt se používají nějakeé barevné destičky. to stačí normální lepicí papír, nebo tak něco?
přikládám ještě 3 obrázky:
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud budeš dále takhle namáčet ty listy ve vodě, tak možná nikdy, já osobně bych ty dva nejpoškozenější listy utrhl, stejně by asi časem samy odpadlay, přestal bych valit vodu na listy, do zálivky bych přidal trochu Vitality komplexu a počkal bych jak se s tim rostlina vypořádá sama, zatím nevypadá, že by byla moc poškozená. Ale to je co bych udělal já se svýma kdyby se mi to stalo, možná Ti někdo poradí něco jiného, chytřejšího a o tomto řekne, že to je blbost. 

Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021

„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
Diky. Rostliny kropim tak dvakrat tydne. Max. To, co ted vidis je zrovna cerstvy postrik. Tenhle problem se objevil na jedne rostline ze triceti. Jinak diky za radu. Listy odstrihnu. Vitality komplex jsem daval pred tydnem. Myslel jsem, ze ta nemoc (asi houba) ma jmeno a vi se, jak se s ni vyporadat.
Me to prijde jako reakce na moc prehnojeny substrat. Nekroticke pletivo muze take zpusobit to kropeni s prilis velkou intenzitou slunicka.
Muze tam byt vice faktoru..me takto dokazaly listy vysat a oslabit i dospele smutnice.
Dale malo vapniku...kvuli prelevani nebo spatnemu Ph. Dalsiho nic uz me asi nenapadne
Muze tam byt vice faktoru..me takto dokazaly listy vysat a oslabit i dospele smutnice.
Dale malo vapniku...kvuli prelevani nebo spatnemu Ph. Dalsiho nic uz me asi nenapadne