Lonske rostliny za oknem
Lonske rostliny za oknem
Zdravim, poprve jsem nechal nekolik rostlin chilli prezimovat na okenim parapetu, rostliny jsem jen trochu ostrihal. Rostlinam se dari dobre(prilozene foto)
nasazuji na kvet , jedna ma dokonce nekolik papricek. chtel bych se zeptat jak mam dal pokracovat, jestli prihnojit, ostrihat kvety, popripade kdy presadit atd. Diky

- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
Re: Lonske rostliny za oknem
To je velká paráda když člověk sadí a přesazuje zelený miminka a někomu to háže na květ a plodí 

Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
Klidně přihnojuj a podporuj je v růstu. Vypadají skvěle a světla asi mají za oknem dost. 

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9585
- Kontaktovat uživatele:
Ony nasadí plod až budou chtít. Ještě je málo světla, maximálne vitality komplex. Pěstuji takto i 7 let staré rostliny, plodí celoročně...
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Krásné, od pohledu zdravé kytky.
Za mne: květy bych určitě nestříhal, v druhé půlce února už není světla až tak málo (ani v bytě), slunce okolo poledne už umí dávat za jasných dní výrazně více než 500W/m2. Aby taky né, od zimního slunovratu už jsou to dva měsíce. Nechal bych tomu přirozený průběh a dle vývoje počasí a postupného nárůstu slunečního světla bych pomaličku začal velmi zvolna přihnojovat.
Btw, moje loňská indoorka má aktuálně víc než 50 květů, prvních cca 20 květů už úspěšně odkvetlo a v těchto dnech se mění v maličkaté zárodky plodů.
Za mne: květy bych určitě nestříhal, v druhé půlce února už není světla až tak málo (ani v bytě), slunce okolo poledne už umí dávat za jasných dní výrazně více než 500W/m2. Aby taky né, od zimního slunovratu už jsou to dva měsíce. Nechal bych tomu přirozený průběh a dle vývoje počasí a postupného nárůstu slunečního světla bych pomaličku začal velmi zvolna přihnojovat.
Btw, moje loňská indoorka má aktuálně víc než 50 květů, prvních cca 20 květů už úspěšně odkvetlo a v těchto dnech se mění v maličkaté zárodky plodů.

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ono není tak důležité kolik dává lumenů, ale jak dlouho svítí, stále je ještě zima a krátké dny, také jak jsou silné rostliny, co to je za druh a kolik unesou plodů.
Uvidíš časem, jestli přežijí, co a jak bude další měsíce, nebo jestli je udržíš v dobré kondici nekolik let.
Jak jsem psal, rostlina si nasadí plody, až bude chtít...

Kolego... Petr001 píše:"Rostlinam se dari na kvet , jedna ma dokonce nekolik papricek. chtel bych se zeptat jak mam dal pokracovat, jestli prihnojit, ostrihat kvety, popripade kdy presadit atd. Diky."Tea Racer píše: ↑21 úno 2020 22:53Ono není tak důležité kolik dává lumenů, ale jak dlouho svítí, stále je ještě zima a krátké dny, také jak jsou silné rostliny, co to je za druh a kolik unesou plodů.Uvidíš časem, jestli přežijí, co a jak bude další měsíce, nebo jestli je udržíš v dobré kondici nekolik let.
Tudíž říkám...přihnojit. Kytky kvetou a nasazují plody, takže bych nakrmil. Jsou za oknem krásně zelené, takže jen nakrmit ať neživoří. Možná přesadit, ale to je otázka, jak dlouho mají zeminu ve které jsou...It´s all.

Před Tebou smekám, jak to doma valíš. Ale jinak mám stejný názor, že to není o velikosti nádoby, ale o výživě.

Ale třeba za mne mluví Jameson, co mám pod kůží

- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Kolego, to je uplne v pohode, já jen že prvotní nadšení s přezimovaných rostlinek a následném rozjetí a přihnojení, může být vysílení rostlinky a konec....
Čas ukáže.
Čas ukáže.