O tomhle pro letošek hodně uvažuju. Loni jsem prubnul na balkóně takovou hodně punk verzi vermikompostéru abych si otestoval teplotní a srážkové limity ve kterých žižalky přežíjí (je to výrazně lepší než jsem si myslel).
Žížalí čaj je jasná věc, používám už 3 sezóny a nedám na něj dopustit, proti komerčnímu jednorázovému výluhu z vermikompostu typu Vitality komplex je pomalu skapávaný žížalí čaj minimálně 5-7 koncentrovanější záležitost.

Ale nad homemade vermikompostem v rámci balkónového pěstování přecijen trošku uvažuju, vzhled a struktura byla loni i z mého punkového vermikopostovadla naprosto parádní, ale přecijen, šlo tam vše nadbytečné-nemocné-.... a jen z rajčat a chilli, což jsou hodně příbuzné kytky, maličko se bojím toho že to neprochází horkou desinfektční fází jako u klasického kompostu. Takže jsem výsledek loni na podzim dopřál stromům v parku mezi domy.
Ale když jsem viděl jak parádní materiál to je, tak mi to bylo vyloženě líto a myslím že po letošní sezóně to asi risknu a použiju balkónový vermikompost pro oživení substrátu na příští sezónu.