Učím se zachovat genetiku zalepením květu a samoopilováním. Začal jsem pročtením příslušného tématu zde na fóru a pokusná okraska je na toto učení vhodná, právě totiž kvete.
Použil jsem jen lepidla, která právě mám doma a o kterých jsem si myslel, že by mohl být úspěch:
1) Patex 100% - první pokus, použil jsem na 3 květech a úspěch se nedostavil, jeden okvětní lístek z prvního květu se přeci jen otevřel, druhý květ na druhé okrasce se otevřel téměř celý, úspěšnost 1/3 = lepidlo na tuto operaci nefunguje, možný neúspěch je způsoben stářím lepidla, které má již velmi hustou konzistenci
2) Lepidlo na bázi PVAC (stejně jako herkules). Toto lepidlo mám z vlastních zásob ze zdoje od kamaráda z práce. Původně ve formě prášku a po důkladném rozmíchání je možné jej zahušťovat a nebo ředit obyčejnou pitnou vodou. Použil jsem lepidlo namíchané někdy před 1/2 rokem.
Úspěch se dostavil. Ze 3 květů zůstali zalepeny 3 květy viz foto. Vše napovídá tomu, že se již neotevřou.
=> Mám horkého kandidáta na pomocníka pro zachování čistoty.
Zkouška zachování genetické čistoty na pokusné okrasce. Škoda že jsem jejím papričkám nepřišel na chuť, když se má tak k životu. Dám jí ještě šanci a zkusím technickou zralost, zda se chuť neposune k lepšímu.

Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.