Polissovo chilli 2019, první řádná sezóna!
Re: Polissovo chilli 2019, první řádná sezóna!
Přemíra dusíku? Já bych řekl, že spíš málo dusíku ne? Já jim dneska dopřál Wuxal Complex na list a do zálivky Chilli Focus.... Jako fakt hodně žloutnou od spodu listy no :-(
Když někdo říká že to nejde, ať nepřekáží tomu, kdo to udělá. 

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
- Obrázky: 0
Tohle kroucení je pohodička, řekl bych že dle fotky normal. To jedna z mých Sepii Serpent byla jak krepovej papír (u mě nedostatek fosforu).
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

Tak konečně hotovo
, roste to celkem v cajku, jediné že pár rostlinám od spodu žloutnout listy, fotky jsou v předchozím příspěvku, tak kdyby jste měli nápady co s tím tak budu rád když napíšete
. Jinak tady je pár fotek jak to momentálně vypadá a až bude čas tak udělám detailní fotky rostlin, třeba Habanero Tasmanian, Dragons Breath, 7 Pot Apocalypse mají už 60 cm a Jalapeňa s Elephants Trunk 90 cm, vše jde do květu a v neposlední řadě vypadají velmi dobře Manzano Rocoto Red, které mě minulý rok v půlce léta umřeli mým přičiněním...

- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Ja tu fotku nechtel komentovat rovnou, ale za me je to jednoznacne preliti (to bych ti napsal i bez tveho potvrzeni), a pokroucene listy s tim souvisi. Musis to ted nechat proschnout, a postupne rostlinu nechat zotavit, a bude v pohode. Hnojeni klidne pri tom vysychani vynechej, ale nevidim ani prebytek, ani zadny nedostatek.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
PROBLÉM S LISTY TRVÁ...
Zdar borci, tak dneska velký UP s mnoho fotkami, něco roste a něco zas ne, zezloutle spodní listy jsem již ve většině případů otrhal a bylo vše ok, až zhruba do včerejška kdy jsem si všiml, že mi žloutnou NOVÉ listy na paprickach a to buď od kraje nebo středu... Děje se to na těch co jsou v květináčích, v záhonu žádný takový problém není, no a tak jsem hodně zalustroval ve fóru a našel jsem jeden z poslední příspěvků v tématu: PROBLÉMY S LISTY CHILLI PAPRIK, zde jistý uživatel Orangejungle v jednom z posledních příspěvků fóra má stejný problém jako já a vypadá to že je to nedostatkem hořčíku a železa případně dusíku, co myslíte vy??? DÍKY ZA VŠECHNY RADY!
Foto listů zde:

Výše uveřejněné chilenky dnes dostali Vitality Complex a trochu Chilli focusu, zbytek zatím jen dostává obyč vodu....
Mrkněte na další papriky, některé jsou úplně cajk, některé by asi chtěli pomoct, jenže jsem ve fázi, kdy se pomalu bojím i zalejt abych tomu ještě nepřihoršil...

No a co jinak na to říkáte?
Zdar borci, tak dneska velký UP s mnoho fotkami, něco roste a něco zas ne, zezloutle spodní listy jsem již ve většině případů otrhal a bylo vše ok, až zhruba do včerejška kdy jsem si všiml, že mi žloutnou NOVÉ listy na paprickach a to buď od kraje nebo středu... Děje se to na těch co jsou v květináčích, v záhonu žádný takový problém není, no a tak jsem hodně zalustroval ve fóru a našel jsem jeden z poslední příspěvků v tématu: PROBLÉMY S LISTY CHILLI PAPRIK, zde jistý uživatel Orangejungle v jednom z posledních příspěvků fóra má stejný problém jako já a vypadá to že je to nedostatkem hořčíku a železa případně dusíku, co myslíte vy??? DÍKY ZA VŠECHNY RADY!
Foto listů zde:
Výše uveřejněné chilenky dnes dostali Vitality Complex a trochu Chilli focusu, zbytek zatím jen dostává obyč vodu....
Mrkněte na další papriky, některé jsou úplně cajk, některé by asi chtěli pomoct, jenže jsem ve fázi, kdy se pomalu bojím i zalejt abych tomu ještě nepřihoršil...
No a co jinak na to říkáte?

Naposledy upravil 1 dne Poliss88; celkem upraveno 8x.

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Spíš málo dusíku bych řekl, ten jde ruku v ruce v hořčíkem. Trochu bych přidal. Budeš muset zkusit zalaborovat. Třeba někdo poradí ještě něco jiného. Víc hlav víc ví.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

Me zloutly nove listy kdyz jsem mel chilli na balkone a porad prselo. Vsechny ziviny se odplavily. Bude to nedostatek Siry a dalsich prvku. Kdyby bylo malo dusiku, zloutnou stare listy nikoliv nove. Rostlina nejdrive cerpa zadoby ze starych listu a ma to samozrejme zpozdeni.
Tj ten nedostatek tam muze byt i tydny uz.
Zacal bych prvni hnojeni mikroprvky a pak normalne hnojit dale. Event zkusit pridat i trochu zeleza. Nejde to uplne poznat, ale muzes vzit v potaz i chlorozu.
Tj ten nedostatek tam muze byt i tydny uz.
Zacal bych prvni hnojeni mikroprvky a pak normalne hnojit dale. Event zkusit pridat i trochu zeleza. Nejde to uplne poznat, ale muzes vzit v potaz i chlorozu.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Většina těch fotek kde jsou světlé listy mi přijde jako přesouvání dusíku ze starších listů k růstovému vrcholu, tj. počínajícící nedostatek dusíku.
Na pár fotkách vidím na starších listech tečky, které pokud nejsou spáleniny, tak jsou příznak nedostatku drasíku. Ale střední a mladší listy to nemají, takže to už se nejspíš srovnalo. Taky zinek a síra jsou k úvaze, imho spíše ten zinek, kdyby výrazněji chyběla síra tak by afaik kytky nerostly tak dobře jak se z fotek zdá.
Taky mi přijde že kytky měly relativně dost vody, tím pádem kořenový systém neměl motivaci hledat vodu doširoka dodaleka a prostě teď dočasně trošku nestíhá živit nadzemní část která má v poslední době konečně spoustu světla.
Osobně tuhle fázi, kdy dočasně kořenový systém nestíhá rychlý nárůst nadzemní části, řeším aplikací příhodného plnospektráního hnojiva s mikroprvky na list. Stejně to musím párkrát udělat kvuli některým odrůdám rajčat které jsou v týhle době (tj. když nasazují první várku plodů) hodně citlivé na nedostatek vápníku, takže když už to mám naředěno v postřikovači, tak to dostane i chilli, trochu jako přihnojení (dusík) trochu jako prevenci (vápník) ale hlavně proto aby si doplnilo mikroprvky.
Na pár fotkách vidím na starších listech tečky, které pokud nejsou spáleniny, tak jsou příznak nedostatku drasíku. Ale střední a mladší listy to nemají, takže to už se nejspíš srovnalo. Taky zinek a síra jsou k úvaze, imho spíše ten zinek, kdyby výrazněji chyběla síra tak by afaik kytky nerostly tak dobře jak se z fotek zdá.
Taky mi přijde že kytky měly relativně dost vody, tím pádem kořenový systém neměl motivaci hledat vodu doširoka dodaleka a prostě teď dočasně trošku nestíhá živit nadzemní část která má v poslední době konečně spoustu světla.
Osobně tuhle fázi, kdy dočasně kořenový systém nestíhá rychlý nárůst nadzemní části, řeším aplikací příhodného plnospektráního hnojiva s mikroprvky na list. Stejně to musím párkrát udělat kvuli některým odrůdám rajčat které jsou v týhle době (tj. když nasazují první várku plodů) hodně citlivé na nedostatek vápníku, takže když už to mám naředěno v postřikovači, tak to dostane i chilli, trochu jako přihnojení (dusík) trochu jako prevenci (vápník) ale hlavně proto aby si doplnilo mikroprvky.
Naposledy upravil 1 dne chris; celkem upraveno 8x.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"