Erbene, já prostě tvoje příspěvky žeru.Erben61 píše: ↑03 zář 2018 07:17Zdarec a hore palec. Mám z vás radost kluci a vede mě to k takovému malému zamyšlení.
![]()
Nejprve bych odpověděl Vladovi a pochválil uživatele s nickem bobárňa ( tedy jak, to skloňovat ?) bobárňu ....zkrátka myšáka v džínách a roláku.
Vlado, za mě zavařit, tedy sterilovat. Nejde jen o tu sterilizaci, ale myslím, že se tím povařením ve skle ještě lépe propojí chutě a omáčka si tkzv.sedne. Myšáku musím říct, že sestavička rajčat které jsi použil a vyfotll, to jsem tedy čuměl, vím že je odrůd mnoho, ale třeba to rajče první zleva, zprvu jsem neveděl co to vlastně je. Asi bys měl úspěch i na nějakým fóru pro tomaťácký závisláky.Tak tedy+
![]()
A teď to zamyšlení.....jak člověk stárne, dřepí v noci ve vrátnici, přemýšlí o mnoha věcech. Třeba, že si všiml cestou do práce, kolik se všude v zahradách povaluje spadaného ovoce, pak oklikou dojde k tomu, že v zahradách, není zdaleka tolik ovocných stromů, protože je nahradily ty přiblblý smuteční thuje co bejvaly na hřbitovech a můžou za to, že když už tam nějaký ovocný stromy lidi mají, tak blbě plodí a ještě je hnusný, takže ovoce lidi nechají spadnout, dají ho do kompostu či popelnice a jabka si koupí za 40 Kč/kg v Tescu. S tím souvisí i povzdechnutí,, bobárňi" kdože se má v těch peckovinách vyznat....nostalgicky vzpomínám, jak jsme v mém mládí měli na zahradě žlutý blumy, modrofialový ryngle a ještě asi tři stromy všelijakých pološvestek.třešně, hrušky, rybíz a anrešt........ A bylo to žrádlo......
Ale když to tady vidím, není to s náma v tom našem státečku uprostřed globalizovaný Evropy tak špatný, naopak veden profesiální deformací starýho vysloužilýho kuchaře musím uznat že docela dobrý, protože nám pořád nechybí chuť něco vytvořit, zaimprovizovat ve vaření a zužitkovat tak vlastní výpěstky a plody zahrady. Takže kluci a dívky, vařte majdy, zavařujte ovoce, nakládejte zeleninu, je na ty vaše fšelijaký sklenice obrácený víkem dolů na lněný utěrce radost pohledět. Chilli a dalším výpěstkům, jakož i vaší fantazii zdar,a čus.
![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti