Zdravím Vás rado starších,
přidávám svou troškou do mlyna. Na Jalapeno Early se mi objevilo následující viz. fotky. Postup projevu je primárně na starších listech a jedná se "pouze" o jendotky listů a jednotky rostlin ( cca. 4)
Zbytek foliaku nevykazuje žádné znamky. Na listech se začaly vytvářet tyto žluté mapy. Po otočení listu je také vidět změna barvy listu. Plus jsou na spodní straně malé černé tečky ( obr.4.) . Třásněnku vylučuji a to z důvodu, že jsem nikde žádnou nenašel a rostliny byly ošetřeny Neem Azalem, tudíž by ochrana měla být. Dále jsem rostliny preventivně ošetřil Previcurem energy. Oba postřiky proběhly někdy v červnu.
Můj tip je buď plíseň bramborová, plíseň révy vinné či ta nejhorší a to padlí. Matou mě pouze ty černé tečky na spodu listu.
Dále byly rostliny během celé doby ošetřeny 1x harmonii vápník, lignohumatem a vitality komplexem, co se do výživy týče. ( Během 50ti dní co jsou ve foliaku a přehnojené půdě: granul.krav., cererit, perlit, mykrohiza) Tudíž si troufám vyloučit nedostatek některého z prvků.
Prosím Vás tedy o posouzení a pomoc. Jsem trochu bezradný a rozhodně bych o kytky nerad přišel, zvláště s takovým kventem plodů jež mají.
Díky moc!!